Foto: Vratite magnolijuFoto: Vratite magnolijuDva od tri preostala stabla na Trgu žrtava fašizma jutros su srušena, priopćili su iz inicijative Vratite kagnoliju te ističu kako je riječ o javorima koje su ljetos radnici Zrinjevca odrezali jer su bila "bolesna" kao i svo ostalo zelenilo. Iz inicijative se pitaju je li rušenje preostalih stabala na Trgu žrtava fašizma svojevrsna osveta gradonačelnika Bandića kojeg su aktivisti inicijative izviždali u ponedjeljak prilikom obilaska gradilišta.

Riječ je, navode iz inicijative Vratite magnoliju, o javorima koje su ljetos radnici Zrinjevca jako odrezali. Sada kažu da su stabla bolesna. Čini se da jer su sva stabla na Trgu žrtava fašizma posječena jer su prema nalazu inženjera iz Zrinjevca bila "bolesna". Moramo se zapitati kakvi to stručnjaci rade u gradskom komunalnom poduzeću koje održava sve zelene površine u gradu Zagrebu kada se na jednom od najljepših gradskih trgova razboljelo baš svo zelenilo, ukupno 22 stabla i 20 grmašica, od kojih je jedna bila zaštićena i posebno vrijedna konopljika.

Jučer popodne gradonačelnik je primijećen u nenajavljenom obilasku gradilišta s kojeg je nekoliko dana ranije kukavički pobjegao praćen sirenama i zvižducima aktivista koji već pola godine ukazuju na devastaciju Trga žrtava fašizma i od nadležnih traže odgovore. Ovog puta na obilasku nije bilo novinara niti zaposlenika u gradskim službama. Jesu li stabla "pala" kao osveta razljućenog gradonačelnika? Kada razmislimo o njegovom načinu ponašanja kada je pod pritiskom, lako moguće. 

<
Vezane vijesti