Foto: Mladen Čoko, Ana Danilović, Milovan Milenković, Marko Rupena, Tanja Ivanović, Dušan Rajić, Bogdan SpasojevićFoto: Mladen Čoko, Ana Danilović, Milovan Milenković, Marko Rupena, Tanja Ivanović, Dušan Rajić, Bogdan SpasojevićU subotu se na ulicama Beograda okupilo više desetaka tisuća ljudi zahtijevajući smjene i kažnjavanje odgovornih za rušenje u Savamali i ugrožavanje sigurnosti i slobode kretanja.

Građani su ovim prosvjedom branili osnovno ljudsko dostojanstvo, jasno poručivši da nitko ne smije arbitrarno rušiti, maltretirati i tjerati policiju na sudjelovanje u zločinima, niti usvajati zakone kojima se to omogućava.

"Nasilje i bahatost nisu prihvatljivi ni kada se sprovode mimo zakona, niti kada se zakonom postave za osnovne principe uređivanja međuljudskih odnosa i raspodele zajedničkih resursa. Niko nema pravo da uzurpira gradski i nacionalni budžet za podršku profitnoj inicijativi nekolicine i gradnju luksuznog naselja Beograd na vodi, ukidajući time novac za javno obrazovanje, zdravstvo, socijalnu brigu i saobraćaj", istaknuli su iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Ključne riječi: Beograd, ne davimo beograd
<
Vezane vijesti