Foto: prtscrFoto: prtscrRezultat dvogodišnjeg zagovaračkog procesa Civilne platforme Istre (CPI) jučerašnje je potpisivanje Sporazuma između Istarske županije i Grada Rijeke o suradnji na uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti u osnovnim školama Istarske županije.

U kampanji za uvođenje GOO-a u škole, CPI je u suradnji s Istarskom županijom provela istraživanje u školama o interesu za uvođenjem GOO-a Istarska županija postala je druga županija koja će u školskoj godini 2018./2019. uvesti Građanski odgoj i obrazovanjeu kao izvannastavne aktivnosti te je održano devet sastanaka s predstavnicima/icama javne vlasti, kao i dva okrugla stola o važnosti uvođenja GOO-a.  Svi gradovi i škole u Istri pokazali su veliki interes za uvođenjem GOO-a te su ponudili svoje kapacitete kod kreiranja modela i rada radne skupine, koja je oformljena krajem rujna 2017. godine.  

Početkom 2018. godine deset škola dobilo je mogućnost sudjelovanja u pilot projektu i edukaciji, čije troškove snosi GOOD inicijativa. Ovom zagovaračkom inicijativom, Istarska županija postala je druga županija koja će u školskoj godini 2018./2019. uvesti Građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastavnu aktivnost u deset osnovnih škola, uz financijsku potporu gradova i Istarske županije, kako bi se osigurala održivost.

<
Vezane vijesti