vruljica_ekozadar.jpgUdruga Eko-Zadar u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Gradom Zadrom organizira javnu tribinu pod nazivom Građanski razgovor - Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?. Tribina će se održati u utorak, 14. svibnja, s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Kao uvodničari govorit će pročelnik UO za EU fondove Grada Zadra Šime Erlić i dopredsjednik Društva arhitekata Zadra Petar Kozina.

Na tribini će biti predstavljeni rezultati ankete "Park naš svagdašnji: Kakvu Vruljicu bi ti?". Ova anketa je online bila postavljena od 23. travnja do 7. svibnja 2019. Anketiranje je u istom periodu provođeno i putem dvije glasačke kutije od kojih je jedna bila postavljena na ulazu u Gradsku knjižnicu Zadar, a druga u prostorijama udruge Eko-Zadar.

Svrha tribine je provesti kvalitetan razgovor svih zainteresiranih građana/ki  na temu malih intervencija u parku Vruljica. Razmišljanja građana/ki, kako ona iznesena u anketi, tako i ona iznesena na javnoj tribini poslužit će kao podloga arhitektima i drugim članovima/cama interdisciplinarnih timova koji će sudjelovati na arhitektonskoj radionici Gradionica od 24. do 26. svibnja 2019., a koja će se baviti upravo parkom Vruljica.

Javna tribina dio je projekta Zelena transformacija – građanska participacija vrijednog 8.000 kuna, kojeg financira Zadarska županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.