hoerspiel_ante_vizual.jpgHOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje), od publike i kritike cijenjena "kazališna priča o misteriju i romantici ranih dana radija" dramaturginje i redateljice Pavlice Bajsić Brazzoduro u kojem već pet godina nastupa 10 glumaca, glazbenika, radijskih autora i ton-majstora – vraća se po treći put na Ljetne noći Teatra Exit, i to u ponedjeljak, 8. srpnja u 21 i 30, u Muzej za umjetnost i obrt. Izložba je posvećena Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena, a ponekad i sumnjičava publika se tih večeri okupljala oko radio-aparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući, a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet.

Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, "malim ljudima unutar radijske kutije", HOERSPIEL na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije.