image002.jpgMSU poziva mlade umjetnike i umjetnice da se prijave za novu HT-ovu nagradu za mlade. Međunarodno stručno povjerenstvo od pristiglih će radova u novoj kategoriji Za mlade izabrati najuspješniji rad koji će biti izložen na izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost i nagraditi ga s 20 tisuća kuna. Natječaj je otvoren do 18. ožujka.

Pozivaju sve mlade umjetnice i umjetnike, kreativke i kreativce koji svojim izričajem dočaravaju presjek umjetnosti i tehnologije u svakodnevnom životu, da se prijave na ovogodišnji natječaj HT nagrade, najveće i najznačajnije nagrade za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

Natječaj je otvoren do 18. ožujka 2019., a prijaviti se može isključivo putem e-prijavnice ovdje. Pri prijavi rada na natječaj potrebno je naglasiti da se rad prijavljuje u kategoriji Za mlade. HT nagrada za mlade nije otkupna već se isplaćuje autoru kao poticaj za daljnji rad.

Svi prijavljeni kandidati/ce će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 1.4. biti obaviješteni o radovima odabranima za izlaganje na 12. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost koja će se održati od 17. svibnja do 9. lipnja u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb.