Foto: PixabayFoto: PixabayZbor znanstvenih novinara HND-a poziva na tribinu Informacija ili panika - odgovorno izvještavanje o korona virusu koja će se održati u utorak, 18. veljače, s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2). Cilj tribine je bolje povezivanje predstavnika medicinske struke i novinarske zajednice kako bi mediji o korona virusu mogli izvještavati što kvalitetnije i odgovornije, bez nejasnoća i širenja panike.

Procjene stručnjaka su da se u nadolazećim tjednima i mjesecima može očekivati mnogo veći broj slučajeva zaraze korona virusom, što povećava mogućnost da oboljelih bude i u Hrvatskoj. Na tribini će se govoriti o tome koliko je Hrvatska spremna za eventualnu pandemiju korona virusa, što sve nadležne službe poduzimaju, te s kojim se problemima susreću novinari koji izvještavaju o širenju ovog virusa i kako bi se oni mogli izbjeći. Na tribini će sudjelovati:

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva prim. mr. Maja Grba Bujević,

Voditelj Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. sc. Bernard Kaić

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević prim. dr. sc. Alemka Markotić

Višnja Kragić Mahmutović, urednica Newsa na 24sata.hr. te urednici najčitanijih hrvatskih medija koji u najvećoj mjeri oblikuju mišljenje građana o korona virusu. Moderatorica je Maja Vađić, urednica u Znanstvenom programu HRT-a.