hrvatskamozebolje1.jpg"Pozivamo na političku odgovornost ministra obrazovanja, znanosti i sporta Predraga Šustara te tražimo njegovu ostavku. Pozivamo i saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da preispita svoju odluku”, naglasio je Nikola Baketa u ime Inicijative Hrvatska može bolje.

"Obrazovanje je nacionalni javni interes! Nemar politike i institucija doveo je u pitanje obrazovnu reformu, ali u pitanje su dovedeni i milijuni eura koje je Hrvatska imala na raspolaganju za povući iz Europske unije", naglasila je danas Eli Pijaca Plavšić iz Inicijative Hrvatska može bolje, pozvavši građane i građanke da se odazovu prosvjedu podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi.

Prosvjedi su na Međunarodni dan roditelja u srijedu, 1. lipnja, organizirani u više od 12 gradova te čak i u Londonu i Parizu od strane inicijative koja okuplja učitelje i učiteljice, gotovo 200 udruga, sindikate SSSH, Maticu Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i druge, te razne pojedince.

Nikola Baketa zatražio je u ime Inicijative da Hrvatski sabor donese Rezoluciju o obrazovanju kojom se obrazovanje i reformu obrazovanja proglašava prioritetom. "Dodatno, pozivamo na političku odgovornost ministra obrazovanja, znanosti i sporta Predraga Šustara te tražimo njegovu ostavku. Pozivamo i saborski Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu da preispita svoju odluku”, naglasio je Baketa.
 
"Mi želimo da proces izrade Cjelovite kurikularne reforme bude transparentan. Danas smo primili mail da javna rasprava počinje sutra i pozivamo sve zainteresirane i sve građane da se uključe u raspravu", istaknula je Ida Lohar, članica Stručne radne skupine za Likovnu kulturu i Likovnu umjetnost.

Ključne riječi: školstvo, kurikularna reforma
<
Vezane vijesti