unnamed_15.pngPozivaju se svi zainteresirani na besplatno vodstvo novozagrebačkim naseljem Zapruđe. Maroje Mrduljaš, Bojan Krištofić i Boris Vidaković pomoći će zainteresiranima pobliže upoznati ovo posebno naselje. Predviđeno trajanje jednog vodstva je tri sata, a termini su 10., 12. i 14. lipnja.

Izvedbe svakodnevice u Zapruđu su vodstva kroz svakodnevni život u naselju, zgradi i privatnom stanu namijenjena široj publici s ciljem upoznavanja građana i stručnjaka o svakodnevnom životu u jednoj specifičnoj arhitekturi, te uzajamnoj vezi arhitekture i života; na koji način arhitektura definira život, a na koji način život definira arhitekturu.

Vođene šetnje kroz Zapruđe otkrivaju kako se arhitektura naselja razvijala — od ideje "srebrnog grada" do nebodera, koje su žarišne točke naselja, kako Zapruđe živi danas i zašto je upravo ono značajno u kontekstu arhitekture Novog Zagreba.

Izvedbe svakodnevice jedna je od programskih cjelina projekta Centar oblikovanja svakodnevice. Čine je aktivnosti inkluzivnog tipa usmjerenog na građane kao aktivne dionike kulture dizajna i arhitektonskog oblikovanja. Građani će imati priliku govoriti o svojem iskustvu življenja i rada u specifičnim zgradama stambene i javne namjene. Također će sudjelovati i u procesu dokumentiranja te ukazivanja na važnost arhitektonske i dizajnerske baštine u svakodnevnom životu.

Izvedbe će obuhvatiti akcije svakodnevnog života u Zapruđu, Pučkom otvorenom učilištu i Vitićevom neboderu u Laginjinoj ulici u Zagrebu. Program je zamišljen kao serija javnih tura i razgovora s građanima, stanovnicima pojedinih četvrti i stručnjacima s područja arhitekture i dizajna. Sadržaj je namijenjen lokalnoj zajednici i plan je aktivno uključiti građane u zajedničko otkrivanje i rekreiranje priča o gradu u kojem žive, predmeta kojima su okruženi, ljudima i idejama koje su oblikovale naša viđenja o tome što je kvalitetno i dostojanstveno življenje zasnovano na idealima jednakosti, blagostanja i demokratičnosti.

Polaznici/e: Vodstva su namijenjena svim zainteresiranim građanima i građankama

Broj polaznika/ca: Zbog ograničenog broja polaznika, vodstvo se ponavlja tri puta.

Termini:
Ponedjeljak 10. lipnja 2019. u 17.30 sati
Srijeda 12. lipnja 2019. u 17.30 sati
Petak 14. lipnja 2019. u 17.30 sati

Prijaviti se možete na tri načina:
1. Putem obrasca prijavnice: https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/3
2. Telefonski na (0)1 4846874
3. putem emaila: cos.dizajn@gmail.com