S ciljem motiviranja građana i građanki, organizacija iz javnog i privatnog, profitnog i neprofitnog sektora za jači angažman na promociji, poticanju i razvoju demokracije i građanskog aktivizma, GONG objavljuje javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade "Gong za građanski aktivizam i razvoj demokracije" u 2011. godini

Nagrada za značajan doprinos razvoju demokracije i/ili građanskom aktivizmu u 2011. godini, koja se sastoji od povelje, skulpture i novčanog iznosa od 10.000 kuna, bit će dodijeljena tijekom lipnja u Zagrebu. 

GONG nagradu dodjeljuje već drugu godinu zaredom, a prošle su godine dobitinici bili dr. Srećko Sladoljev koji je upozorio javnost na nerealno prikazivanje opasnosti od virusa H1N1 (svinjske grupe) i sumnjivu valjanost nedovoljno ispitanog cjepiva, te ukazao na netransparentan način naručivanja i dobave cjepiva i inicijativa Pravo na grad usmjerena na očuvanje javnih gradskih prostora za potrebe i u funkciji građana, protiv upravljanja javnim prostorom na štetu javnog interesa i protiv isključivanja građana iz odluka o prostornom razvoju Zagreba. 

U svrhu realizacije dodjele nagrade osnovan je poseban Fond za nagradu te sve fizičke i pravne osobe koje žele financijski podržati ovaj projekt, mogu uplatiti novčanu donaciju na na broj računa: 2360000-1500210927, otvorenog za tu namjenu kod Zagrebacke banke d.d. Račun glasi na: GONG, Trg bana J. Jelačića 15/IV, 10000 Zagreb, OIB: 61867710134. 

Obavijest o svim donatorima i iznosu koji će donirati bit će objavljena na internetskim stranicama GONG-a. 

Poziv za podnošenje prijedloga možete preuzeti ovdje.