Nevladine udruge organiziraju u osječkoj gradskoj četvrti Gornji Grad javnu raspravu "Kako pokrenuti pozitivne društvene promjene?“ u utorak, 1. listopada 2013. od 11 do 13 sati.

Uoči raspisivanja javnog poziva za sudjelovanje u programu edukacije i mentorske podrške organizacijama i inicijativama civilnog društva za razvoj zagovaračkih i analitičkih kapaciteta, GONG, Volonterski centar Osijek i Centar za građanske inicijative organiziraju javnu raspravu "Kako pokrenuti pozitivne društvene promjene?" u utorak, 1. listopada 2013. od 11 do 13 sati u Gradskoj četvrti Gornji Grad (Trg Lava Mirskoga 1) u Osijeku.

Kakva je bila uloga civilnog društva u izgradnji mira, a što se od organizacija civilnog društva očekuje u današnjim okolnostima socijalnog uključivanja i izgradnje pravednijeg društva danas? Kako iskoristiti dosadašnje iskustvo i kapacitete nevladinog sektora u kreiranju pozitivnih društvenih promjena usmjerenih na izgradnju socijalne pravde, stabilnosti i mira? Samo su neka od pitanja o kojima će raspravljati predstavnici relevantnih udruga te zainteresirana javnost.

Nakon javne rasprave slijedit će radionica s konkretnim primjerima građanskih inicijativa i kako ih učiniti uspješnijima.

Prvi dio
11:00 - 12:00 - Uloga organizacija civilnog društva u socijalnom uključivanju
i izgradnji pravednijeg društva - nekad i sad
Ivana Milas, Nansen Dijalog Centar Osijek
Katarina Kruhonja, mirovna aktivistica
Lejla Šehić Relić, Volonterski centar Osijek

Predstavljanje izvještaja o potrebama i kapacitetima organizacija te programa edukacije i mentorske podrške civilnom društva za razvoj zagovaračkih i analitičkih kapaciteta
Martina Horvat, GONG

12:00 - 12:15 - Pauza

Drugi dio
12:15 - 13:00 - Procjena zagovaračkih i analitičkih kapaciteta organizacija civilnog društva
• Rad u grupama na procjeni potreba i kapaciteta organizacija civilnog društva