Foto: Jutarnji listFoto: Jutarnji listH-Alter ekskluzivno doznaje koliko je Rade Šerbedžija platio prijevoz Duška Ljuštine vojnim gliserom na Mali Brijun. Objavljujemo i odluku ministra obrane za koju su dosad znali samo inicirani: Koliko morate platiti da biste se provozali patrolnim brodom tipa OB-02, vojnom jedrilicom tipa Učka, motornom barkasom Krasnica, ili letjeli MIG-om 21?

Koliko košta da vam Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga puše cijelu noć na svadbi?

Obrazlažući prije desetak godina tadašnjem ministru kulture Antunu Vujiću svoju ostavku na članstvo u Vijeću za kazalište, Vjeran Zuppa upozorio je na specifičan fenomen u našoj "kulturnoj politici". Opisao ga je pomoću parabole o slijepom putniku koji nakon beskrajnog švercanja u potpalublju, na debelom moru izlazi iz njegova mraka i izjavljuje da je plovidba isključivo pod njegovim zapovjedništvom. O reakciji posade, dodao je, parabola ne kaže ništa. Ali takvih se slijepih putnika, dalje je dodao, kapetana bez znanja i posada bez ravnanja, namnožilo u priličnome broju.

Ukoliko imate dovoljno dubok džep, možete se provozati patrolnim brodom tipa OB-02 za 6 900 kuna na sat. Vojnu jedrilicu tipa Učka možete dobiti za 3 600 kuna na sat

Pet godina potom, u intervjuu s Viktorom Ivančićem o kulturnoj politici (intervju je objavljen u knjizi Ispruženi jezik i drugi razgovori, uglavnom o politici, izdanje Antibarbarus i Feral Tribune, 2007.) Vjeran Zuppa svrstao je zagrebačkog pročelnika za kulturu Duška Ljuštinu među one slijepe putnike - kapetane, s napomenom da spada među takve koji su si zakonski pripremili šansu na svoj položaj kao doživotni.

Narednih pet godina potom, dakle ovoga ljeta, doista zatičemo Duška Ljuštinu u kapetanskoj pozi na gumenjaku tipa PMD 1 Leader 599 Hrvatske ratne mornarice, kako u društvu svojih prijatelja i prijateljica jezdi prema otočju koje je u kolektivnoj memoriji ostalo zabilježeno po Onom Koji Si Je Doista Bio Zakonski Pripremio Šansu Na Svoj Položaj Kao Doživotni. Na tom su im otočju, u organizaciji Šerbedžijina Teatra Ulysses, svirali Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. "Dok je Duško Ljuština sa svojim gostima stigao u vojnom gumenjaku u pratnji dvojice vojnika u maskirnim odorama, dio političara snašao se i s 'običnim' prijevozom", informirao nas je 16. srpnja Jutarnji list. Prema istom izvoru, pokvario se bio brod Krasnica, pa su angažirana dva vojna glisera, koji su šest puta prometovali na relaciji Mali - Veli Brijun. "Išao sam prvi u gliseru kako bih koordinirao ostale, jer su zbog velikih valova brodovi morali pristajati u veliku luku, a ne na uobičajeni mol. Nema tu ništa neobično, i ranijih godina smo surađivali s vojskom i koristili njihove glisere za potrebe Teatra. Sve je to vojsci plaćeno i o svemu se vode dnevnici", rekao je tada Jutarnjem listu poduzetni Ljuština.

Dobro, ali tko vojsci plaća korištenje njezinih plovila za svrhe koje nemaju nikakve veze s obranom? H-Alter ekskluzivno otkriva: Korisnici usluga! U konkretnom slučaju, MORH-u je prijevoz platio Teatar Ulysses. Teatar se Ulysses, by the way, financira od prodaje ulaznica, dotacija iz državnog i zagrebačkog proračuna i vjerojatno još nekih manje značajnih izvora.

Ako vam je životna želja da se provezete MIG-om 21, i to je moguće. Morat ćete iskeširati 19 212,5 kuna na sat, a dobit ćete pritom i stručnu osobu koja će vas vozati uokolo

S kolikim je iznosom Grad Zagreb, u kojem je Ljuština formalno-neformalni šef za kulturu, financirao Teatar Ulysses? - To nigdje nije objavljeno. Informaciju smo tražili pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama, ali u Gradskom uredu za kulturu očito smatraju da se taj podatak ne bi trebao ticati poreznih obveznika. Teatra Ulysses uopće nema na popisu javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2012. godinu. Predmet je trenutno pred Agencijom za zaštitu osobnih podataka.

Dobro, nadalje, ali: je li Rade Šerbedžija u nekakvoj privilegiranoj poziciji da može koristiti MORH-ova plovila, pa čak možda i neka druga vozila, ili to može bilo koji građanin ove zemlje?

Odgovor glasi: Ma ne! To može svatko! Ukoliko imate dovoljno dubok džep, možete se provozati patrolnim brodom tipa OB-02 za 6 900 kuna na sat. Vojnu jedrilicu tipa Učka možete dobiti za 3 600 kuna na sat. Gumenjak Leader 599, a to je onakvo nešto na čemu su novinari Jutarnjega ljetos zatekli Ljuštinu, košta 500 kuna na sat. Motorna barkasa Krasnica, a to je ta koja se kritičnoga dana pokvarila, košta 900 kuna na sat. Sve to oslobođeno plaćanja PDV-a!

Ako se posjetioci Šerbedžijina teatra voze vojnim vozilima, želimo da istu mogućnost imaju i posjetioci svih drugih teatara, privatnih i državnih, velikih i malih, malograđanskih, konformističkih i alternativnih

Ali to još uvijek nije sve. Smatrate li da vam je potreban angažman djelatnika kriminalističkog odjela Vojne policije - pratit će vas u stopu za 52 kune na sat. Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga (50 članova orkestra) puhat će cijelu noć na vašoj svadbi za 12 tisuća kuna. Želite li se oglašavati na web stranici Hrvatski vojnik.hr, platit ćete veliki banner 500 kuna za tjedan dana objave, po čemu je MORH, zamislite, jeftiniji čak i od H-Altera! Ako vam je pak životna želja da se provezete MIG-om 21, i to je moguće. Morat ćete iskeširati 19 212,5 kuna na sat, a dobit ćete pritom i stručnu osobu koja će vas vozati od Osijeka preko Zagreba do Dubrovnika i natrag, pa tako puno puta, koliko već stane u sat vožnje.

Pa ljudi, je li to moguće? Kako to da za to nitko ne zna?

Jednostavno. Dana 25. ožujka 2011. godine tadašnji ministar obrane Davor Božinović donio je odluku pod nazivom Odluka o postupanju pri naplati troškova za obavljenu potporu međunarodnim vojnim vježbama i operacijama, aktivnostima potpore zemlje domaćina i postupanju pri naplati troškova za obavljenu potporu pravnim i fizičkim osobama izvan sustava obrane. odluka_ministra_obrane.pdf Odluka dosad nigdje nije objavljena, tako da su za nju znale samo inicirane osobe. Novi ministar obrane Ante Kotromanović, ili netko koga je on ovlastio, odobrio je, na osnovu te Božinovićeve odluke, Teatru Ulysses korištenje usluge prijevoza MORH-ovim plovilima za potrebe izvođenja predstava na Malom Brijunu. Ugovor je potpisan 28. lipnja i bio je na snazi do 30. kolovoza ove godine.

OK, ali je li Rade Šerbedžija morao ipak zadovoljiti neke posebne uvjete da bi mogao koristiti vojna plovila?

Na Šerbedžiji je bio teret dokazivanja da nigdje u Istri i okolici nema civilnog brodoprijevoznika koji bi mogao opsluživati Teatar Ulysses, kao i da je njegov teatar po svojoj prirodi djelatnost koja iziskuje da se provede uz potporu MORH-a. Pretpostavljamo da mu to nije bio problem

U Božinovićevoj Odluci, koja je i dalje na snazi, napisano je da se potpora na zahtjev pravnih i fizičkih osoba izvan sustava obrane obavlja po odluci ministra obrane, ili osobe koju on ovlasti, i to "kada na cijelom teritoriju Republike Hrvatske ili na njegovom određenom dijelu ne postoji pravna osoba registrirana, osposobljena i opremljena  za pružanje tražene potpore te kada vrsta, hitnost ili priroda djelatnosti iziskuju da se ista provede uz potporu Ministarstva" (točka VIII). Dakle, na Šerbedžiji je bio teret dokazivanja da nigdje u Istri i okolici nema civilnog brodoprijevoznika koji bi mogao opsluživati Teatar Ulysses, kao i da je njegov teatar po svojoj prirodi djelatnost koja iziskuje da se provede uz potporu MORH-a. Pretpostavljamo da mu to nije bio problem, jer nepostojanje civilnih vlasnika brodica u Istri notorna je činjenica, a Ulysses je od vrste i prirode djelatnosti koje su nacionalni interes prvoga reda. Ukoliko ministra Kotromanovića ili osobu koju je on ovlastio, a to je vjerojatno brigadir Vilko Klasan, uvjerite u isto kad se o vama radi, možete odmah sjesti u MIG-21 i sat vremena zagađivati atmosferu! Ili barem u Ljuštinin gumenjak.

Dobro, ali otkud vam sad sve to?

Božinovićevu Odluku i ugovor između MORH-a i Rade Šerbedžije dobili smo ljubaznošću MORH-ove Službe za odnose s javnošću, na osnovu Zakona o pravu na pristup informacijama. Prepiska je trajala od 19. srpnja, i još uvijek nije završena, jer su u MORH-u "zacrnili" dio ugovora s Teatrom Ulysses, kako narod ne bi vidio što sve unutra piše. U MORH-u sami priznaju da taj ugovor nije klasificiran nikakvom oznakom tajnosti, ali smatraju da "predstavlja volju dviju ugovornih strana, a za MORH sadrži određene podatke za koje držimo da nisu dostupni trećim osobama iz sigurnosnih razloga". Mi pak smatramo da ugovor, ukoliko nije klasificiran oznakom tajnosti, mora biti u potpunosti dostupan, pa ćemo i dalje na tome inzistirati.

Ma što ste navalili baš na Radu? Čovjek je čista pozitiva, potvrdio je to i u ratnim vremenima, i radi odlično kazalište! On je naš!

ulysses.jpg

Eto, tako. Neovisno o Ulyssesu i njegovim aranžamanima s MORH-om, Ljuštinom i sličnima, volimo i cijenimo Radu Šerbedžiju. Ne bismo željeli da se Ulysses pretvori u nešto poput privatnoga HNK, dakle u okoštalu kulturnu instituciju tobože neupitnog značaja, zasnovanu na javno-privatnom partnerstvu. Daleko važnije od toga, želimo vidjeti što više reda u raspodjeli javnih sredstava za kulturu i za ostalo, a ne da se, na primjer, ispod stola financiraju kojekakvi gurmanski derneci pod firmom književnih festivala. No dakle, ako se posjetioci Šerbedžijina teatra voze vojnim plovilima, pa možda u budućnosti i MIG-ovima, želimo da istu mogućnost imaju i posjetioci svih drugih teatara, privatnih i državnih, velikih i malih, malograđanskih, konformističkih i alternativnih.

Mada bi pametnije i humanije bilo većinu te gvožđurije otpremiti u rezalište.

<
Vezane vijesti