Foto: HDZ.hr<br>Foto: HDZ.hr
Kolinda, HDZ i sva desnica unisono zauzimaju blagonakloni stav prema neartikuliranom protestu grupe branitelja! Oni mogu govoriti što god hoće, glavno da je usmjereno protiv Vlade, sve će ta široka paleta desnice prihvatiti, jer imaju u vidu podosta zamašan broj budućih glasača. Zato Kolinda, opet bez ikakvog obrazloženja, izjavljuje kako je ružno govoriti da se braniteljima manipulira.

1) Kolinda, HDZ i sva desnica unisono zauzimaju blagonakloni stav prema neartikuliranom protestu grupe branitelja! Oni mogu govoriti što god hoće, glavno da je usmjereno protiv Vlade, sve će ta široka paleta desnice prihvatiti, jer imaju u vidu podosta zamašan broj budućih glasača. Zato Kolinda, opet bez ikakvog obrazloženja, izjavljuje kako je ružno govoriti da se braniteljima manipulira (kao da nismo vidjeli slične scenarije) i da je žalosti što se jedan od njih pokušao spaliti, međutim, nada se da će se uspostaviti dijalog! Gle niza riječi bez ikakvih pravih konzekvencija! Naime, ako se slaže s tzv. zahtjevima branitelja, a osnovni je ostavka ministra branitelja i njegovih pomoćnika bez koje neće uopće razgovarati, kako onda zamišlja uspostaviti dijalog?

Ako se slaže s tzv. zahtjevima branitelja, a osnovni je ostavka ministra branitelja i njegovih pomoćnika bez koje neće uopće razgovarati, kako onda zamišlja uspostaviti dijalog? Ne vidi se kako. Uopće ne možemo imati pojma kako, nema pojma ni Kolinda, a niti branitelji kojima je sasvim svejedno, jer im je bitno samo da prave nered, tj. da mogu što dulje nastaviti sa svojim anarhoidnim ponašanjem. Oni bi išli i preko leševa samo da u Ustav uđe zahtjev da domovinski rat i branitelji budu jedini temelj ove države (antifašizam se ni ne spominje, a onda bi se pomalo moglo provući u te temelje i to da je ova država nasljednica NDH). Nacionalistička tendencija je sve vidljivija, što je očito naročito u zadnjem primjeru, kada navedeni branitelji spočitavaju što u EU projektima koji se odnose na dobivanje novaca nije zastupljeno domoljublje.

2) Kolinda je duboko uvrijeđena što se predsjednik usudio prozvati za laž u vezi njezinog vrludanja oko položaja u NATO-u. Pritom se razotkriva još jedan njezin kardinalni nedostatak – ona ne čuje dobro! Da bi skrenula pažnju sa svojih laži, kaže da je pravo pitanje na koje predsjednik treba odgovoriti javnosti: što je on dostavio srpskom veleposlaniku! A predsjednik je prije nepobitno jasno odgovorio. Znači: ne čuje dobro! Izgleda da ona ima senzibilitet za neke duboke tajne, što otkriva njezinu pravu prirodu - smisao za neke nevidljive, podzemne stvari. A na to upućuje još jedan njezin veliki gaf:

Foto: HDZ.hr<br>
Foto: HDZ.hr

3) Ona je pozvala umirovljene generale da joj budu savjetnici! Zna se dobro zbog čega su umirovljeni (Mesić je nedvosmisleno jasno ponovio razloge), a ona bi ih rehabilitirala i pozvala – to jako podsjeća na ulogu koju je vojni vrh, nažalost prečesto, imao u vojnim pučevima. (Međutim, čuli smo što generali misle o njezinoj ponudi).

4) Moglo je jako uveseljavati njezino traženje da kandidati za predsjednika trebaju objaviti imovinsku karticu! Radi li se o demenciji (Josipović je to učinio) plus krajnjoj bestidnosti u ponovnom izvrdavanju ("nema nikakva osiguranja – ni zdravstveno ni mirovinsko"), nakon čega se pročulo da mjesečno dobiva 20 tisuća eura! Pritom se moramo sjetiti kako su naši tajkuni itekako znali za banke na Kajmanskim otocima, što sigurno ni njoj nije promaklo!

Kolinda se ispričava u vezi svojih gafova o položaju u NATO savezu i ističe da je uvijek spremna na ispriku ako pogriješi. Dakako, to bi ona učinila tisuću puta, jer ulazi u okvir dobrog katolika

5) Ima još hvalevrijednih sitnica – Kolinda se ispričava u vezi svojih gafova o položaju u NATO savezu i ističe da je uvijek spremna na ispriku ako pogriješi. Dakako, to bi ona učinila tisuću puta, jer ulazi u okvir dobrog katolika – pogriješiš pa se pokaješ, opet pogriješiš pa se pokaješ i tako unedogled!

6) Ponavlja se njezino iskazivanje brige za socijalne probleme – kaže da se ne bi smjelo dogoditi u državi da djeca nemaju novac za obrok u školi. Počinjemo se pitati pripada li ona zapravo nekoj socijalističkoj stranci kada tako zdušno ističe svoju brigu za socijalne slučajeve! Ali ne, ona je tipični HDZ-ovac, desničar, a oni su u zadnje vrijeme jako spretni u lažljivom iskazivanju socijalne osjetljivosti. Mogu biti dva razloga : a) takvo iskazivanje je lažljivo, jer u biti su te stranke kapitalističke pa im nije stalo do sirotinje ili b) ako se nacionalizam sve više ističe (a stalno ponavljanje riječi "domoljublje" to pokazuje), onda se može i otvoreno reći da se radi o nacional-socijalizmu!

Nakon toliko uspješnica valja se upitati – trebamo li se uopće osvrnuti na Kolindin tzv. program koji bi sada trebao uslijediti?

Koji bi lakovjernik mogao povjerovati u jednu jedinu riječ toga programa?!  

Ključne riječi: HDZ, Kolinda Grabar Kitarović
<
Vezane vijesti