unnamed_19.pngU utorak, 9. srpnja u 20 sati, u HDD galeriji (Boškovićeva 18) održat će se razgovor s grafičkom dizajnericom i fotografkinjom Barbarom Blasin, autoricom izložbe ŠIRITE ŽENSKI SVIJET! DIZAJN PROGRESIVNIH ŽENSKIH ČASOPISA 1934. – 1946.

Sama ta izložba dala nam je pregled publikacija različitih ženskih, feminističkih udruženja koje su izlazile od sredine tridesetih do prvih poratnih godina, a kroz razgovor ćemo nastojati dobiti dublji uvid u kontekst u kojem su se ti časopisi pojavljivali, tko ih je i kako uređivao, kakve međunarodne veze i utjecaji postoje među njima i slično. Razgovor će voditi povjesničarka umjetnosti Ivana Bago.

Barbara Blasin diplomirala je 2002. na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Svoj profesionalni rad započinje kao fotografkinja u časopisu Arkzin 1997. godine. Bavi se dizajnom i fotografijom te je surađivala na raznim interdisciplinarnim i istraživačkim projektima. Izlagala je samostalno i na mnogim grupnim domaćim i međunarodnim izložbama.