H-Alter
unnamed_25.jpgKralj Čačka je pjesnik i kantautor rođen u Čačku, koji već nekoliko desetljeća živi i radi u Beogradu. U Močvari nastupa u petak, 25. listopada u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Objavio je zbirku pjesama Na margini (Lom), kao i dva albuma - Zemlja snova (2016.) i Spusti svetlost na put (2018.). Prva tri singla s drugog album Spusti svetlost na put - naslovna pjesma, Mama kupi mi propeler i Rolaj - postali su "hit nedelje" u izboru slušatelja Radija 202, a album je izabran za Najbolji album godine u konkurenciji Električnog orgazma i Bajage.

Kralj Čačka dobitnik je i nagrade Strune od svetla za 2017., koja se dodjeljuje za poseban doprinos afirmaciji pjesničke riječi u rock i blues muzici.

Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje mijenja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko svijeta.