unnamed.pngMotovun Film Festival poznat je po tome da na njemu uživaju sva čula. Kao i uvijek, sve koji se zateknu na motovunskom brdu, nakon grijanja stolaca na projekcijama, očekuje atraktivan glazbeni program kojemu ove godine snažan pečat daje grad partner – Berlin.

Tako će glazbeni program u utorak, 24. srpnja, otvoriti hip-hop senzacija, Krankšvester, koji je motovunskom festivalu već posvetio sočnu pjesmu. Osječki provokatori parodijom i satirom seciraju tipičnog posttranzicijskog Hrvata i donose razornu dijagnozu hrvatske zbilje. Autori singla Gaberkoji su mnogi prošle godine nazvali hitom, kažu kako ih seljaštvo na perverzan način nasmijava, ali svojom muzikom stvaraju tužan vic, pa se publika ima pravo smijati i plakati.

Dežurni i neumoljivi kritičari svih hrvatskih apsurda su i drugi domaći gosti. Splitsko stanje uma Motovunom će u petak, 27. srpnja, širiti The Beat Fleet, svima dragi kao TBF, koji su prije 14 godina imali najmasovniji koncert na MFF-u. Nakon gotovo 30 godina na sceni, odnedavno osvajaju radijski eter ne samo pjesmama već i vlastitom emisijom. Publici na brdu filmova isporučit će zajamčeno bogatu porciju originalne glazbe, stihova i doskočica te se na taj način sjajno uklopiti u duh festivala.

Kakav bi to program bio kad u njemu ne bi bilo techna, glazbenog žanra čija je europska prijestolnica upravo grad partner – Berlin. Odande u Motovun stiže Corin Arnold, svjedok kulturne ekspanzije njemačkog glavnoga grada u 90-ima te osnivač kultne i najdugovječnije berlinske glazbene večeri Dangerous Drums, između ostalog i u glasovitom klubu Tresor, o kojem je snimljen film iz ovogodišnjeg motovunskog programa. Drugi legendarni gost iz Berlina je Mark Reeder, rođeni Britanac koji se krajem 70-ih doselio u taj grad i udario temelje scene elektroničke glazbe. 

I, naposljetku, motovunskim trgom će na zatvaranju festivala, u subotu, 28. srpnja, zavladati plesna magija uz duh najboljih berlinskih klubova, koji će nam dočarati DJ Ian Pooley, jedan od najpoznatijih house producenata u svijetu.