Foto: ZA GRADFoto: ZA GRADKvartovska klinika, jedinica za manje intervencije u infrastrukturi zagrebačkih kvartova stranke ZA GRAD, danas je zastarjeli autobusni peron na okretištu Črnomerec oživjela ljuljačkama.


Najnoviji zahvat liječnika Kvartovske klinike potaknut je željom za unošenjem vedrine u zamorne trenutke iščekivanja javnog prijevoza i uljepšavanjem oronulog izgleda stajališta. 

Nakon uspjeha prve intervencije, u sklopu koje su postavljene tri kućice za razmjenu knjiga na Zrinjevcu, Kvartovska klinika postavila je dvije ljuljačke na autobusnim peronima okretišta na Črnomercu. Putnici koji se zateknu na stajalištu imaju priliku prikratiti vrijeme dok čekaju javni prijevoz na dosad neviđen i zabavan način. Također, postavljanje ljuljački skreće pozornost na potrebu redovitog održavanja stajališta javnog prijevoza i dizajniranja u smjeru veće funkcionalnosti i udobnosti za putnike.

Akcije Kvartovske klinike financiraju se iz proračuna stranke ZA GRAD i svrha im je povećanje kvalitete života u Zagrebu. Svi mogu dati prijedlog za intervencije u svojem kvartu ili gradu općenito na info@za-grad.com. 

zagrad1.jpg

"Osim manjih poboljšanja u infrastrukturi, vlastitim primjerom želimo potaknuti građane na uključivanje u detektiranje i rješavanje problema u vlastitom okruženju. Sudjelovanje u našim akcijama dobra je prilika za učenje i može biti prvi korak u samoaktivaciji. Zato pozivamo građane da nam se slobodno pridruže”, izjavio je Ivan Zelenić, supredsjednik ZA GRAD-a i vijećnik u Gradskoj četvrti Trešnjevka - jug. 

ZA GRAD se zalaže za aktivnu participaciju građana u životu lokalne zajednice i za konkretne promjene u dosadašnjim neodrživim okolišnim, prometnim i drugim politikama koje izazivaju gužve, smanjuju kvalitetu života i u konačnici koštaju građane vremena i novca.

Ključne riječi: Za Grad
<
Vezane vijesti