Konceptualni umjetnik Siniša Labrović, izazvan nedavnim skandalom oko dodjele sredstava iz područja kulture, danas je na koljenima napravio krug oko Milanovog hrama kako bi se približio Svetom Milanu.

Konceptualni umjetnik Siniša Labrović danas je na koljenima napravio krug oko Gradskog poglavarstva, tj. Milanovog hrama kako bi odao počast Svetom Milanu Bandiću.

Bosih nogu Labrović je došao iz svoje kuće sa plakatom Sv. Milana. Prije nego što je započeo svoje hodočašće, zastao je pred ulazom da se pomoli svom zaštitniku. 

"Milane naš, koji jesi na nebesima. Sveti se ime tvoje, dođi u kraljevstvo tvoje, budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Kruh naš svagdašnji daj nam danas i otpusti nam duge naše...".

Nakon dugog i napornog puzanja prilikom čega je raskrvario koljena, Labrović je još jednom zastao kako bi zatražio milost od  Sv. Milana.

"Milane moj, klanjam ti se kao da si u mom srcu stvarno svojim presvetim tijelom prisutan. I sjedinjujem se posve s tobom. Ne daj da se ikada od tebe rastavim. Tvoj sveti blagoslov sašao na mene i ostao vazda sa mnom. Amen", završio je Labrović.

Na novinarsko pitanje zna li da Bandić nije tu, Labrović je odgovorio žarom iskrenog vjernika:

"Milan je svugdje. Milan je vječan i sveprisutan. Nema mjesta gdje Milana nema. On je i ovdje, a najviše u mom srce. A ako ga nosim u srcu on je tu", rekao je i odšetao u vjeri.

Performans Hodočašće Svetom Milanu, Labrović je napravio inspiriran nedavnim događajima oko netransparentne raspodjele sredstava za potrebe kulture u Gradu Zagrebu zbog kojeg su se pobunile udruge nezavisne kulture i neki gradski savjetnici čije se stručno mišljenje nije uzelo u obzir.

<
Vezane vijesti