Foto: Zeleni forumFoto: Zeleni forum"Postoji nova lažna zelena stranka, osnovana samo 38 dana prije parlamentarnih izbora, koja je odmah po osnivanju sklopila koalicijski sporazum sa strankama Radimira Čačića i Ive Josipovića", upozoravaju iz Zelenog foruma, mreže 44 nevladine udruge za zaštitu okoliša iz cijele Hrvatske.

Stranka Zeleni forum nema web stranicu, njeni predstavnici javno ne istupaju niti ne zagovaraju neku specifičnu politiku, a stranka nije niti objavila svoj "zeleni" niti ikakav drugi program.Poručuju građanima da ne nasjedaju na ovakve pokušaje manipulacije te da na izborima ne daju svoj glas lažnim zelenima

Da stvar bude gora, ova stranka nazvala se Zeleni forum, tj. ukrala je naziv upravo od najveće mreže okolišnih udruga u Hrvatskoj koja se već 17 godina kontinuirano bavi zaštitom okoliša.

Prema registru političkih stranaka, politička stranka Zeleni forum osnovana je u Sisku, a njena predsjednica je Mira Harcet, bivša stranačka kolegica Radimira Čačića, koja je u mandatu 2009. – 2013. kao članica HNS-a obnašala dužnost zamjenice sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

Iz mreže Zeleni forum smatraju kako je osnivanje ove stranke običan pokušaj manipulacije raspoloženjem birača uoči izbora za Hrvatski Sabor. Nazivom ove stranke pokušava se stvoriti dojam kako se radi o koaliciji koja brine o okolišu, iako je Radimir Čačić do sada pokazivao da mu je zaštita okoliša samo smetnja u realizaciji njegovih projekata.

Poručuju građanima da ne nasjedaju na ovakve pokušaje manipulacije te da na izborima ne daju svoj glas lažnim zelenima.

Ključne riječi: Zeleni, izbori
<
Vezane vijesti