ljeto_u_kinu_europa_2.jpgOvogodišnji će ljetni program Propustili ste, pogledajte! od 21. lipnja do 1. rujna okupiti više od 70 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa. U ljetnoj programskoj shemi naći će se hit ostvarenja europske kinematografije i velike festivalske uspješnice (Kvadrat, Bez ljubavi, Iz ništavila, Sretan kraj, Ubojstvo svetog jelena). Tijekom čitavog ljeta svake srijede i nedjelje Kino Bibijada najmlađima donosi besplatne projekcije, a utorkom su projekcije uz titlove na engleskom jeziku (Subtitled Tuesday) za sve brojniju inozemnu publiku.

Filmsko ljeto u kinu Europa nije rezervirano samo za reprizne naslove: svoju redovnu kinodistribuciju u ljetnim će mjesecima imati i nekoliko novih naslova. Izdvajaju se dvije talijanske filmske priče o izgubljenoj nevinosti koje stižu s prošlogodišnjeg ZFF-a: Ciambra Jonasa Carpignana prati romskog tinejdžera Pija koji pokušava odrasti u mačističkom okruženju, a nosi producentski pečat Martina Scorsesea.

Žanrovski spoj trilera i gotičke bajke Sicilijanska bajka izazovnog autorskog tandema Fabio Grassadonia & Antonio Piazza inspiriran je istinitim događajem i vodi nas kroz nezaboravnu avanturu u kojoj se samo snagom ljubavi može pobjeći iz smrtonosnog zagrljaja mafije.

Više infomacija ovdje.