123.jpgU petak, 20. prosinca u 20 sati, u Melinu se održava osma dodjela nagrada za lezBijku godine, koju organizira udruga Zbeletron. Zbeletronke u opisu događaja pozivaju zainteresirane da izađu i glasaju, jer: "ponuda je daleko perspektivnija od one koja će vam se dva dana kasnije nuditi na predsjedničkim izborima!".

Zbeletron od 2009. godine organizira partije i ostale evente s glavnim ciljem promicanja glazbeno-scenskog rada djevojaka i žena te podizanja vidljivost lezbijki, biseksualki i trans žena u Hrvatskoj.

LOTY je skraćeno za Lez of the Year, odnosno dodjelu nagrada za LezBijke godine. Lez of the Year priznanje dodjeljuje se od 2012. godine osobama, kolektivima, inicijativama, etc. koji pridonose vidljivosti lezbijki, biseksualnih i trans žena na području sporta, kulture, aktivizma i općenito poboljšavaju kvalitetu života LGBTIQ+ manjine.

Zbeletronke u opisu događaja pozivaju zainteresirane da izađu i glasaju, jer: "ponuda je daleko perspektivnija od one koja će vam se dva dana kasnije nuditi na predsjedničkim izborima!". Ove godine publika može birati između devet nominiranih.

Za top tri favoritkinje publika glasuje na samom eventu, principom zaokruživanja. Tri osobe/kolektiva koji osvoje najviše glasova publike kući nose simboličnu nagradu, za koje se ove godine pobrinula Matea Jurčević, aka Kila slova.

Uz dodjelu nagrada, publiku očekuje i glazbeni program. Umjetnica i multi-instrumentalistica Tena Rak stiže sa svojim solo projektom ŠećeЯ koji se može opisati kao post-dance i folktronica. Nakon ŠećeЯ kreće DJ set Miss Iconic i Ru.