Radio-projekt će se održati u subotu, 30. studenog, s početkom pet minuta do 12 sati i u nedjelju, 1. prosinca, pet minuta do 13 sati u kuli Lotrščak.

Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje) je radio-projekt koji se igra u subotu, 30. studenog, s početkom pet minuta do 12 sati i u nedjelju, 1. prosinca, pet minuta do 13 sati u kuli Lotrščak.

U ovoj scensko-eterskoj izvedbi se rekonstrukcijom radiodramskih materijala, izvedenih uživo pred mikrofonom i publikom, razigravaju, razglabaju i razgibavaju elementi koji su upisani u temelje radija: zvuk i tišina, kao i načini njihovog osluškivanja i zamišljanja.

Igra počinje u prizemlju kule, škakljivim i raspjevanim dramoletima iz 20-tih godina prošlog stoljeća, nastavlja se penjući se etažama kroz povijest radiofonije i mrežu zvučećih misli, a završava na samom tornju kule gdje će se, posebno konstruiranim prijemnikom, pokušati uloviti fragmenti tzv. lutajućih radio drama, odnosno, mogućih elektromagnetskih valova iz svemira (pokus ovisan o vremenskim uvjetima). Tko zna ostaci kakvih sve glasova, zvukova i tišina besciljno plutaju i plutat će svemirom.... Možda neki od njih nose odgovor na pitanje zašto su, pobogu, Beckettove uši bile tako nevjerojatno velike...

Svi će radijski materijali biti krojeni uživo pred publikom, a stvarat će ih radnice i radnici pri radu za mikrofon: Dino Brazzoduro, Ivana Rushaidat, Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Matija Antolić, Ante Perković, Ljubica Letinić, Nina Bajsić i Ivan Zelić, ansambl zvučne manufakture kojeg je samo za ovu priliku okupila Pavlica Bajsić.

Za vizualni dizajn zadužen je Sven Medvešek, a produkciju projekta potpisuje Multimedijalna koliba u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori. Događanje je organizirano uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba.