Foto: T.G.Foto: T.G.H-Alterova novinarka dobila je posebno priznanje na natječaju Marko Polo – Slavni putopisac, koji za najbolju putopisnu reportažu svake godine dodjeljuje Udruga turističkih novinara i pisaca u turizmu. Kelava je nagrađena za biciklistički putopis Kroz zagoru, Hercegovinu i obalu Jadrana, objavljen na H-Alteru.

Nagrada Marko Polo – slavni putopisac dodjeljuje se jednom godišnje u suradnji Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca i  Zbora turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Ove godine uručene su dvije dodatne nagrade, a jednu od njih dobila je Marina Kelava, za putopisnu reportažu Kroz Zagoru, Hercegovinu i uz obalu Jadrana.

"Već sam odabir prometnoga sredstva kojim putuje ukazuje na odmak od uobičajenoga, kao što se zamjećuje i odmak u izboru trase, kao i tema koje obrađuje: radi se o turistički pasivnim krajevima, neopravdano zanemarenim s obzirom na njihovu ljepotu, raznolikost i povijesno-kulturno značenje. Putopisne reportaže Marine Kelava plod su rada društveno angažirane osobe koja na osebujan, često filozofsko-esejistički način i poglede secira našu društvenu stvarnost u najzaostalijim dijelovima lijepe naše. Nagrada Marini Kelava ujedno je i poticaj društvenim mrežama da njeguju i afirmiraju putopis kao formu komunikacije i promocije istinskih vrijednosti bogate baštine koju moramo afirmirati i, još važnije, očuvati i za buduća naša pokolenja", piše u obrazloženju odluke o dodjeli nagrade.

Kolegica Marina Kelava je već nagrađivana za svoj novinarski rad - prošle godine dobila je nagradu Velebitska degenija koju Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva dodjeljuje za najbolje novinarske radove posvećene ekološkim temama.

Matej Perkov, dobitnik statue Marka Pola <br>
Matej Perkov, dobitnik statue Marka Pola

Jedna je od osnivača/ica H-Altera te autorica s najduljim popisom naslova objavljenih na njemu. Profesionalna je novinarka, odlična fotografkinja, biciklistica i ekološka aktivistica.

Redakcija H-Altera veoma je radosna i ponosna zbog još jednog priznanja njenom radu.

Glavnu nagradu Marko Polo – slavni putopisac ove je godine dobio Matej Perkov za knjigu putopisa Planinarenje je način izražavanja, a posebno priznanje pripalo je Darku Halapiji.

Ključne riječi: h-alter, Marina Kelava
<
Vezane vijesti