antifasizam_copy56871.jpgCentar za mirovne studije, Kuća ljudskih prava Zagreb, GONG i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju radionicu za novinarke i novinare, urednike i urednice te studente i studentice novinarstva Medijsko izvještavanje o diskriminaciji i govoru mržnje. Jednodnevna radionica će se održati u subotu, 27. travnja od 9 i 30. do 16 i 30 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva. Prijave do 19. travnja.

Broj sudionika_ca je ograničen, a prijavu možete poslati do 19. travnja na prijave@cms.hr – potrebno je navesti ime i prezime, godinu studija i studij odnosno, trenutno zaposlenje.

Radionica se održava u cilju prenošenja znanja i vještina u području suzbijanja diskriminacije, slobode izražavanja i suzbijanja govora mržnje u novinarskom izvještavanju i u medijima. Sudionici_e radionice će se kroz izlaganja i praktičan rad dobiti uvid u područje diskriminacije i govora mržnje u medijima te kroz analizu pozitivnih i negativnih primjera postojećih pisanih i audiovizualnih medijskih sadržaja definirati na koji način pristupati temama koje se tiču marginaliziranih društvenih skupina.

Radionicu će voditi aktivisti_kinje iz organizacija sa dugogodišnjim iskustvom u temama slobode izražavanja i diskriminacije te novinarka Barbara Matejčić koja je prepoznata po svom profesionalnom praćenju tema vezanih uz diskriminaciju i ljudska prava, s novinarskim iskustvom u tiskanim medijima i na internetskim portalima.

Radionica je besplatna, a sudionicima_ama je osiguran ručak (imate li prehrambenih preferencija – javite u prijavi na radionicu).

Također, imate li teškoća u kretanju ili bilo koji drugi oblik izazova / invaliditeta, a želite prisustvovati radionici – naglasite to da se zajednički smisli način vašeg sudjelovanja.