conflict1_216x300_copy29898.jpgMeđunarodna znanstvena konferencija Razvoj demokracije održat će se od 27. do 29. travnja u Hotelu International u Zagrebu.

Projekt se odnosi na promišljanje stanja i razvoja demokracije u podunavskoj regiji (PR)u odnosu na EU. Podunavska regija (PR) zaostala je ekonomski i politički za starijim članicama Europske unije. Njen razvoj ograničen je zbog mnogih povijesnih, kulturnih, političkih i ekonomskih razloga, i vjerskog konteksta. Usprkos brojnim inicijativama, vidjeli smo da nije došlo do značajnog napretka. PR je, zbog svog potencijala, prostor budućnosti i most između Europe, Bliskog istoka i srednje Azije. Konferencija će označiti početak dugoročnog projekta "Potencijali PR-a" (PPR), koji će se u narednim godinama usredotočiti na pitanja demokratskog razvoja, ekonomske integracije, sigurnosti i koegzistencije različitih identiteta.

Od konferencije organizatori očekuju da potakne procese koji će ubrzati razvoj demokracije, gospodarstva i veće konkurentnosti u Podunavskoj regiji.

Konferenciju organizira Inštitut Nove revije iz Ljubljane s Centrom za demokracijo in tehnologijo (Ljubljana) i Taiwan Foundation for Democracy.

Program