Foto: M.K.Foto: M.K."Unatoč osakaćenom procesu kurikularne reforme, koji je rezultat 'briljantnih manevara' još uvijek tehničkog ministra obrazovanja, prijedlozi predmetnih kurikuluma nastavljaju dolaziti u proces javnog savjetovanja“, priopćili su iz Mreže mladih Hrvatske i poručili kako neće sudjelovati u procesu savjetovanja, iako se kurikulum međupredmetne teme građanskog odgoja i obrazovanja usko tiče njezinog primarnog rada.

MMH čitav proces smatra nepovratno narušenim od trenutka kada je Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskog sabora donio zaključke o dodavanje novih osoba u užu radnu skupinu, a članovi i članice Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, na čelu s Očito je kako ne postoji nikakav temelj, a niti legitimitet ove Vlade da nastavi raditi na provedbi najveće reforme hrvatskog odgojno-obrazovnog sustavaBorisom Jokićem zatražili da ih se razriješi s dužnosti. Iz MMH ističu kako zbog tih događaja, ali i niza drugih u području odgojno-obrazovne politike, tražila ostavka ministra Predraga Šustara više puta i to od strane brojnih dionika iz područja odgoja i obrazovanja.

"Ako se u obzir uzmu svi razlozi, kao i činjenica da je riječ o tehničkoj Vladi, očito je kako ne postoji nikakav temelj, a niti legitimitet ove Vlade da nastavi raditi na provedbi najveće reforme hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava", poručili su iz MMH.

Zaključno, MMH smatra kako bi uključivanje u javno savjetovanje o bilo kojem dokumentu u procesu kurikularne reforme nakon ostavke Ekspertne radne skupine za Cjelovitu kurikularnu reformu bilo negativno za razvoj hrvatskog odgoja i obrazovanja, te bi podržalo ovaj
netransparentan i nedemokratski proces u kojem se nastavljaju nizati sramotni postupci tehničke Vlade i njezina ministra Šustara.

aem_copy17524.jpg
Članak je objavljen u sklopu projekta 'U dnevnom ritmu' koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

 

<
Vezane vijesti