H-Alter
ii.biu_vizual.jpgDrugo izdanje Bijenala industrijske umjetnosti – Na leđima palih divova započet će trodnevnim otvorenjem sljedeći tjedan, u četvrtak 19. srpnja u Vodnjanu, 20. srpnja u Puli, Raši i Labinu te 21. srpnja u MMSU Rijeka. Program Bijenala čine radovi 27 umjetnika i umjetničkih kolektiva te neki od lokalnih spomenika i drugih tragova prošlih vremena koji ravnopravno sudjeluju u izložbenoj strukturi koju su sastavile članice kustoskog kolektiva Što, kako i za koga/WHW.

Među umjetnicima koji će osobno predstaviti svoje radove na Bijenalu posebno se ističe cijenjeni kolumbijski umjetnik s londonskom adresom, Oscar Murillo, čiji će se rad Institut za rekoncilijaciju (2018) izložiti u Puli, na trijemu Augustovog hrama te u izložbenom prostoru samog hrama. Otvorenje Murillove izložbe je u petak, 20. srpnja točno u podne.

Izložit će se monumentalna instalacija koju čine crna platna na trijemu hrama, dio niza Murillovih crnih slika koje nastaju dugi niz godina, te figure radnika odjevene u generičku radnu odjeću i gumene čizme i postavljene među antičke objekte izložene u unutrašnjosti hrama. 

Više informacija o programu pronađite ovdje.

Ključne riječi: umjetnost, kultura
<
Vezane vijesti