Foto: Zvonimir KuhtićFoto: Zvonimir KuhtićVlada je danas poslijepodne na telefonskoj sjednici odbila oporbeni prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku, a protiv takvog zaključka glasovali su svi ministri Mosta. Čelnik Mosta, Božo Petrov, izjavio je kako se nada da će Domoljubna koalicija dati novog kandidata za potpredsjednika Vlade.

Vlada RH odbija sve navode Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku, priopćeno je iz Vlade nakon održane telefonske sjednice.  

Petrov: "Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj trebamo podržavati stari model ponašanja i biranje manje štete"Nedugo nakon završetka sjednice Petrov je na konferenciji za novinare rekao kako Most nije za nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja te je izrazio uvjerenje da će prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko preuzeti  odgovornost, a Domoljubna koalicija dati novog kandidata za potpredsjednika.

"Nismo za nove izbore, ali ne možemo preuzeti ulogu u kojoj trebamo podržavati stari model ponašanja i biranje manje štete. Ne možemo imati takav izbor jer bi izdali svoja načela, a tu nema kompromisa", poručio je Petrov s konferencije za novinare.

"Vjerujem da će Karamarko prihvatiti odgovornost i da će Domoljubna koalicija dati novog kandidata za potpredsjednika", rekao je Petrov te poručio kako želi stabilnost. 

"Cilj nam je stabilizirati Vladu, ali i udariti druge standarde u politici", naglasio je.

Ključne riječi: tomislav karamarko, Vlada, božo petrov, Most
<
Vezane vijesti