Foto: Kuća pokraj moraFoto: Kuća pokraj moraMotel Trogir/Mediteranska mreža modernizma - razgovor s arhitektom Ivanom Prtenjakom, održat će se u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) u subotu, 27. listopada u 19 sati. Arhitekt Ivan Prtenjak jedini je hrvatski arhitekt čije je djelo bilo nominirano za prestižnu Nagradu Aga Khan za arhitekturu i to za Kuću pokraj mora izgrađenu 1969. godine u Kelibiji u Tunisu.

Obrazovan je u Zagrebu, neko je vrijeme radio na Institutu za povijest umjetnosti, da bi 1968. otišao u Belgiju gdje je proveo i najveći dio profesionalne karijere. Danas živi na realaciji Bruxelles – Šipan. Njegov dosadašnji radni vijek obilježila je velika produkcija s niz realizacija u desetak zemalja i tri kontinenta.

Razgovor s arhitektom Prtenjakom održava se u sklopu projekta Motel Trogir i Mediteranske mreže modernizma, a fokus će biti na kući i turističkom kompleksu u Kelibiji, ali i drugim tuniskim i afričkim projektima.

Slijedom studijskog posjet projekta Motel Trogir Tunisu u okviru aktivnosti Mediteranske mreže modernizma, na tribini će biti govora i o mogućnostima formalne zaštite značajnih objekata hrvatskih arhitekata izgrađenih izvan Hrvatske, s osvrtom na aktivnosti vezane uz kuću u Kelibiji kao dijela tuniske/afričke i hrvatske/europske moderne arhitektonske baštine.

Moderira: Saša Šimpraga.

Intervju s arhitektom Prtenjakom nastao u sklopu projekta Motel Trogir pročitajte ovdje, a aktivnosti projekta Motel Trogir pratite ovdje.