ekstravagantna.jpgNatječaj za sudjelovanje u novom izdanju projekta Ekstravagantna tijela podnaslovljenom Ekstravagantna ljubav otvoren je za sve umjetnike/ce i ljubavnike/ce do 14. veljače. Festival se održava u Zagrebu u rujnu ove godine.

Trijenale Ekstravagantna tijela bavi se skrivenim granicama između onog što je društveno prihvaćeno kao normalno i onog što se smatra patološkim unutar domena naših života, kao što su tjelesnost, izgled, ponašanje, seksualnost ili stil života. Festival istražuje društvene, političke, kulturne i ekonomske pozicije, norme i identitete baveći se liminalnim, pretjeranim, ekstravagantnim tijelima i umovima koji izazivaju ustaljene strukture društva.

Godine 2019. fokus je na ljubavi: umjetnička manifestacija prikazat će raspon ljubavi od emocionalne do seksualne; od platonske ljubavi do tjelesne požude. Ljubav je u svim svojim vrstama i manifestacijama bila predmetom bezbrojnih povijesti, filozofskih razmatranja i znanstvenih nedoumica. U stalnoj mijeni, ljubav oblikuje kulturu i društvo – što zauzvrat mijenja naše razumijevanje i prakse ljubavi.

Traže se umjetničke provokacije, kreativne stimulacije i istraživanja o svemu što ljubav može biti, u svim svojim složenostima, ekstremima i oblicima – od najluđih romansa do uznemirujućih i mračnih devijacija, od orgazamotona do biopolitičkih kontrolnih mehanizama. Festival će uroniti publiku u visceralno iskustvo ekstravagantnih prikaza ljubavi, međuljudskih veza i novih – hibridno-zemaljskih i međuzvjezdanih – oblika voljenja i vođenja ljubavi, gdje nitko neće ostati netaknut.

Više informacija pronađite ovdje.