sozialmarie.jpgSozialMarie i ove godine raspisuje novi natječaj za socijalne inovacije. Prijaviti se mogu projekti iz svih sektora, koji osmišljavaju i primjenjuju inovativna rješenja za društvene probleme. Prvog svibnja 2019. u bečkom ORF RadioKulturhausu 3 najbolja projekta bit će odlikovana nagradama u iznosu od 15000, 10000 i 5000 eura, dok će sljedećih 12 nagrađenih projekata dobiti nagrade u iznosu od 2000 eura. Rok za prijave je 22. siječnja.

SozialMarie već 15 godina nagrađuje inovacije iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Još ove godine poziv se odnosi na projekte koji se provode u radijusu od 300 km zračne udaljenosti od Beča, dok se 2019. g. uključuje cijela Hrvatska. To znači da projekti sa sjevera zemlje još samo ove godine imaju veće šanse!

Prijava se vrši online putem, a  rok je 22. siječanj 2019. u 23.55 sati.

Daljnje informacije naći ćete na internetskim stranicama SozialMarie, a putem facebooka možete pratiti i preporuke za uspješniju prijavu. 

Rad zagrebačkog volonterskog kolektiva Biciklopopravljaone s izbjeglicama, točnije prikupljanje starih bicikala, vraćanje u funkciju i doniranje bicikala izbjeglicama, nagrađen je prošle godine kao jedan od 15 najuspješnijih društveno inovativnih projekata u Srednjoj Europi.