Foto: Trafostanica na Miramarskoj, jedna od tri trafostanice koje će dobiti muralFoto: Trafostanica na Miramarskoj, jedna od tri trafostanice koje će dobiti muralHrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za umjetnike/ice ili koautore za izvedbe murala na tri trafostanice u Zagrebu. Odabranim umjetnicima osigurava se umjetnički honorar u iznosu od 10 tisuća kuna bruto, materijal i tehnička oprema za izvođenje djela, te fotografije i video u svrhu promocije umjetnika i rada. Prijave do 5. travnja.

Pravo sudjelovanja imaju redoviti članovi HDLU-a.

NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE:

Zainteresirani umjetnici trebaju dostaviti:

  • Portfolio u kojem su predstavljeni dosad realizirani likovni radovi u javnom prostoru s naznačenom dimenzijom i lokacijom izvedbe te ostali likovni radovi koji najbolje predstavljanju vaše umjetničko stvaralaštvo – u PDF dokumentu max veličine 5 MB
  • životopis na hrvatskom jeziku
  • Skicu murala koji bi izveli na predloženoj trafostanici, uz napomenu za koju, od predloženih trafostanica ste izveli skicu.
  • Napisati preferiranu lokacije od tri ponuđene, za izvedbu murala (Krajnju odluku na kojoj će trafostanici izvoditi odabrani umjetnici donosi stručni tim, obzirom na sve pristigle prijave)

U slučaju koautora dodatno:

  • pisano obrazloženje motivacije zajedničkog rada
  • dogovor o načinu raspodjele honorara po umjetnicima
  • uz gore navedeno, primjer zajedničkih umjetničkih ostvarenja u javnom prostoru.

Prijave se šalju na e-mail vida.hdlu@gmail.com s naznakom TRAFOSTANICE. Rok prijave je: 05. travanj 2020. Nepotpune i/ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

PLAN REALIZACIJE:

Prijava umjetnika/-ce na natječaj do 05.04.2020, a rezultati natječaja do 15.04.2020. Umjetnici dostavljaju popis materijala do 20.04.2020. Kupnja materijala za sve tri likovne intervencije s tehničarem HDLU-a do 01.05.2020. Tijekom svibnja i lipnja izvedba tri umjetničke intervencije.

STRUČNI TIM: Jelena Bando, Sebastijan Dračić, Slaven Lunar Kosanović, Stjepan Šandrk i Krešimir Belko.