velebitska_degenija_2.jpgRaspisan je natječaj za godišnje nagrade Velebitska degenija za najbolje novinarske radove o zaštiti okoliša. Nagrade (u četiri kategorije) dobivaju novinari i fotoreporteri za najbolje autorske radove i fotografiju o zaštiti okoliša objavljene od 1. ožujka 2019. godine do 29. veljače 2020. godine. Natječaj je otvoren do 31. ožujka.

Nagrade (ukupno četiri) dobivaju novinari i fotoreporteri za najbolje autorske radove i fotografiju o zaštiti okoliša objavljene od 1. ožujka 2019. godine do 29. veljače 2020. godine, u sljedećim kategorijama:

- tisak i internet

- radio

- televizija

- fotografija

Svaka nagrada sastoji se od novčanog dijela (10.000 kn), plakete i diplome, a dodjeljuje se u prigodi Dana planeta Zemlje, 22. travnja.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju:

- redakcije

- ogranci i zborovi HND

- pojedinci

- ustanove koje se bave zaštitom okoliša.

Prijedloge treba dostaviti na adresu: Hrvatsko novinarsko društvo, Perkovčeva 2, Zagreb, za Natječaj o zaštiti okoliša - Velebitska degenija.

Prijedloge treba dostaviti do 31. ožujka 2020. godine.

Predlagači su dužni, uz obrazloženu kandidaturu, priložiti kopiju teksta, CD ili DVD snimljenih i objavljenih radijskih i televizijskih priloga i emisija te fotografija s naznakom gdje i kada su objavljeni, s najviše 3 priloga po autoru.