H-Alter
3.pngUdruga studenata komunikologije i novinarstva Komuna i ove godine povodom Svjetskog dana slobode medija organizira simpozij Mediji na drukčiji način. Tema devetog po redu simpozija je Žene u medijima, a održat će se 4. svibnja na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj u dvorani Zagreb. Kao i svake godine do sada, u sklopu simpozija organiziran je i natječaj za najbolje studentske radove u sljedećim kategorijama: fotografija, likovni i pisani rad. Radovi se primaju do 30. travnja.

Natječaj je otvorenog tipa, odnosno nema striktno zadanih tema – jedini uvjet je da tema rada bude veza uz temu ovogodišnjeg simpozija.

PRAVILA:

  • na natječaj se mogu prijaviti svi studenti sa svih smjerova, fakulteta, sveučilišta…
  • osoba smije poslati najviše dvije fotografije, dva likovna uratka i dva pisana rada
  • za sve radove natjecatelj mora smisliti vlastiti naslov, a za fotografiju i likovni uradak treba napisati i kratak opis (do dvije rečenice)
  • pisani rad mora imati najmanje karticu teksta (1800 znakova s razmacima)
  • sve radove s imenom i prezimenom, e-mail adresom i telefonskim brojem šaljete na uskn.komuna@gmail.com s naslovom NATJEČAJ Radovi se primaju do 30. travnja u ponoć

Za likovni rad i fotografiju dozvoljene su sve tehnike crtanja i kreativnog izražavanja te svi alati za uređivanje fotografija. Pisani rad treba imati uvod, razradu i zaključak, a cilj je izraziti i argumentirati svoja mišljenja, ideje i stajališta. Stoga se savjetuje da vaš pisani rad bude pisan u stilu eseja, kritike ili kolumne te da izbjegavate formu seminarskog rada.

Radovi se anonimno šalju žiriju. Svi radovi bit će izloženi u predvorju dvorane Zagreb za vrijeme simpozija, gdje će se proglasiti i pobjednike.

Nagrade osiguravaju: Jesenski i Turk, HUOJ, Gavella, Algoritam, Pani Zagreb, Kim’s Coffee,Good Vibrations, Pickbox, Muzej iluzija, Muzej suvremene umjetnosti.