kune_novac_budzet_banke_foto_to_copy93753.jpgMinistarstvo vanjskih i europskih poslova raspisalo je natječaj za prijavu programa/projekata udruga - društava prijateljstva u svrhu ostvarenja financijske potpore u 2017. godini. Rok za prijavu je 17. veljače.

Cilj natječaja je poticanje i daljnji razvoj prijateljskih odnosa Republike Hrvatske i drugih država s kojima je uspostavljena suradnja putem promocije kulture, jezika, izvedbenih umjetnosti, kulturne baštine kroz organizaciju i provedbu aktivnosti koje će poticati međusobnu suradnju Republike Hrvatske i drugih država.

Specifičan cilj - jače povezivanje Republike Hrvatske i učvršćivanje veza s drugim državama na području kulture, umjetnosti, sporta, turizma, znanosti i gospodarstva, kroz organizaciju različitihdogađanja i aktivnosti kao što su predavanja, okrugli stolovi, organizacije dana/tjedna/mjeseca kulture, filmske projekcije, izložbe, koncerti, gostovanja umjetnika, znanstvenika i gospodarstvenika, predstavljanje kulture druge države hrvatskim građanima, kulturno-umjetničke manifestacije.

Prioriteti: razmjena iskustava i projekti suradnje s partnerskim organizacijama, primjerice veleposlanstvima matičnih država u Republici Hrvatskoj i društvima prijateljstava iz matičnih država koje su u društvu prijateljstva s Republikom Hrvatskom (primjerice suradnja Hrvatsko-mađarskog društva u Republici Hrvatskoj i Mađarsko-hrvatskog društva iz Mađarske).

Financiranje
U okviru ovog Natječaja raspoloživ je iznos od 2.600.000,00 kn od igara na sreću u Državnom proračunu 2016. godine. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje programa/projekta je 20.000,00 kuna, a najveći 100.000,00 kuna.(3) Projekti se mogu financirati u 100% iznosu ukupnih prihvatljivih troškova projekta, pri čemu potencijalni prijavitelji i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje iz vlastitih sredstva.

Više o natječaju pogledajte OVDJE.