Mreža anarhosinidkalista Hrvatske obavještava javnost kako njihova Lokalna grupa Rijeka pokreće kampanju: "Ne u Europsku uniju!".

Mreža anarhosinidkalista Hrvatske obavještava javnost kako njihova  Lokalna grupa Rijeka pokreće kampanju: "Ne u Europsku uniju!". Kroz kampanju će informirati javnost o političkim i ekonomskim negativnostima Europske unije te o katastrofalnim posljedicama po hrvatskog radnika, zaposlenog ili nezaposlenog, seljaka, studenta, umirovljenika, na kraju krajeva cjelokupnu industriju, zdravstvo i školstvo.

Poseban naglasak stavit će na 3. MAJ, brodogradilište u Rijeci - kojeg u EU očekuje obavezna privatizacija, restrukturiranje, odnosno masovna otpuštanja, trajno zatvaranje navoza, određivanje navoza koje će služiti za vojnu proizvodnju te smanjenje površine brodogradilišta. Ove informacije su dostupne javnosti u Ugovoru o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, u dijelu obaveza RH u odnosu na restrukturiranje hrvatskog sektora brodogradnje.

Prema navodima domaćih medija, koji su u rukama političara i tajkuna, mišljenje hrvatske javnosti o Europskoj uniji bazira se na vjerovanju kako će ulazak u EU smanjiti domaću korupciju. U MASA-i se potpunosti slažu s takvim mišljenjem javnosti, jer smatraju da je naša domaća korupcija neusporediva s korupcijom europskih političara. Domaća korupcija će svakako izgledati manja i bezbolnija u usporedbi s europskom, koja je uhodanija i ima kvalitetnije gospodarsko-političke veze. Na kraju krajeva postotak naših korumpiranih političara u Europskom parlamentu činit će samo jedan mali dio europskih korumpiranih političara.

Korupcija pretpostavlja potplaćenost - podmićenost, "podmazanost", uvjetovanost privatnim interesima, slizanost s krupnim kapitalom. Nije li navedeno vječita karakteristika svih političara?

Pokretanjem kampanje ujedno pozdravljaju "Demokratsku inicijativu protiv Europske unije" kao vrlo vrijedan izvor informacija o Europskoj uniji, neoliberalizmu unije, odnosu unije naspram radničkih i ljudskih prava. Inicijativa navedenu tematiku vjerodostojno prikazuje kroz informacije o hrvatskoj brodogradnji promatranu kroz interese unije, neizvjesnom radu unutar unije, ugroženim pravima nacionalnih manjina u uniji, monetarnoj politici unije, odnosu unije naspram seljaka, politici zapošljavanja unutar unije, o nedemokratičnosti Europske unije i o još mnogim negativnostima vezanim uz istu.

Lokalna grupa Rijeka nije protiv ujedinjene Europe, dapače, zalaže se za čvrste solidarne veze europskih radnika, seljaka i studenata, kako bi kroz zajednička iskustva izvojevali pobjede u obrani socijalnih, radničkih i ljudskih prava. Na takvim pozicijama naša grupa u Europskoj uniji vidi jače veze jedino gospodarsko-političke elite, koja će se ujedinjena s još više siline baciti na radništvo, na rezanja socijalnih prava i na bezobzirno izvlačenje maksimuma koristi iz ljudskih i prirodnih resursa u ime privatnog interesa.