ttflogo_1.jpg"U svibnju ove godine apsolventima na Tekstilno-tehnološkom fakultetu oduzeti su indeksi pod izlikom provođenja istraživanja kako bi im se protuzakonito i bez njihovog znanja upisao pad predmeta na kraju akademske godine. U listopadu studenti još uvijek nisu dobili pismenu službenu obavijest o promjenama na fakultetu te ih se mnogo nalazi u 'sivoj zoni' van svih pravilnika i statuta. Pozivamo stoga studente i građane da nam se pridruže na plenumu, 10. listopada u 20 sati", stoji u priopćenju Inicijative studenata TTF-a.

"Na brojna studentska pitanja i žalbe dobivena su jedino usmena objašnjenja kako apsolventske godine nikad nisu postojale te uprava fakulteta tvrdi da nisu imali saznanja da su iste upisivane", ističe se u priopćenju.Na studentske žalbe očitovalo se i Sveučilište u Zagrebu s kratkim zaključkom kako su svjesni svih protuzakonitih postupaka uprave fakulteta 

Studenti ukazuju na kontinuirano kršenje zakona Statuta Sveučilišta u Zagrebu i pravilnika fakulteta tokom cijelog mandata trenutne uprave fakulteta na čelu s dekanicom Sandrom Bischof. Studentima također nije razjašnjeno zašto nakon što su uplatili školarine velikih iznosa one nisu evidentirane u ISVU sustavu već stoji da su subvencionirani iz EU fonda ili oslobođeni plaćanja odlukom visokog učilišta.

Ipak, ističu kako je najvažnije pitanje koje se pojavljuje u ovoj situaciji - tko je financirao studente upisane redovno, a protuzakonito? Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa se očitovalo kako nije financiralo te studente, čiji broj prelazi tri stotine, pa je tako jasno da su njihova zdravstvena osiguranja i ostale studentske povlastice plaćali direktno porezni obveznici Republike Hrvatske. 

Na studentske žalbe očitovalo se i Sveučilište u Zagrebu s kratkim zaključkom kako su svjesni svih protuzakonitih postupaka uprave TTF-a no smatraju da je to sve za dobrobit studenata.

"Nakon višednevnog kaosa i suza oštećenih studenata ispred studentske referade i ureda dekanata organiziran je plenum studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta gdje će studenti i građani pokušati pronaći rješenje za ovakve protuzakonite postupke provođene na štetu svih građana Hrvatske", napominje se u priopćenju.

Inicijativa studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta nije službena udruga fakulteta već je udruženje nastalo, kako kažu, kao odgovor na nezakonito djelovanje uprave i studentskog zbora tog fakulteta. Pozivaju sve da im se pridružite u ponedjeljak, 10. listopada u 20 sati, na adresi Prilaz Baruna Filipovića 28a. 

Ključne riječi: sveučilište u zagrebu, studenti
<
Vezane vijesti