Ilustracija: T.O.Ilustracija: T.O.U sklopu kulturne manifestacije Noć knjige 2015., na zagrebačkom Zrinjevcu se u četvrtak navečer otvara javni punkt za besplatnu razmjenu knjiga, što je nova inicijativa i "gradska intervencija" mlade političke stranke Za grad.

Punkt za razmjenu knjiga postavit će "građanska interventna jedinica Kvartovska klinika", najnoviji projekt te stranke, koja poziva građane da na zrinjevački punkt, počev od 19,45 sati, donesu knjige koje su pročitali i zauzvrat uzmu one koje nisu.

Kako se ističe u najavi, zadaća Kvartovske klinike je provoditi jednostavne, a vrijedne promjene u infrastrukturi zagrebačkih četvrti. Radi se o "obnovi postojećih, a neodržavanih kapaciteta, te opremanju novim, korisnim dodacima kao što su punktovi za besplatnu razmjenu knjiga", stoji u izjavi Ive Kvakić, supredsjednice stranke i vijećnice u Gradskoj četvrti Trnje .

Postavljanje punkta na Zrinjevcu uslijedit će odmah nakon akcije "Književnost u javnom prijevozu", koju Za grad održava već treću godinu zaredom darivanjem građana vrijednim književnim ostvarenjima tijekom vožnje javnim gradskim prijevozom.

U prve dvije godine postojanja, Za grad je proveo niz akcija za poboljšanje života u Zagrebu, kao što je čišćenje izloga praznih prostora koji stoje neiskorišteni, organizacija razmjene odjeće po zagrebačkim kvartovima i slično. "Pozivamo sve građane da nam se pridruže u realizaciji još jedne uspješne inicijative", poručila je Kvakić.

Ključne riječi: knjige, Za Grad
<
Vezane vijesti