udruga_igra_logo_copy35428.gifU sklopu projekta "Kontakt- Centar za osnaživanje mladih iz alternativne skrbi", pod vodstvom udruge Igra održan je sastanak razvoja koncepta usluge StanKO za mlade iz alternativne skrbi.

Cilj sastanka, na kojem je sudjelovalo dvadeset relevantnih dionika uključenih u rad s mladima iz alternativne skrbi, bio je razviti inovativnu uslugu izvaninstitucionalnog smještaja za mlade koji su izišli iz alternativne skrbi. Inicijativa za razvoj usluge došla je od samih mladih koji su izašli iz skrbi, neko vrijeme radili i bili samostalni, ali su se zbog raznih i višestrukih nepovoljnih okolnosti našli u situaciji da nemaju dovoljno sredstava za život te da su u riziku da postanu beskućnici.

"Njihove šanse za pronalazak posla i uspostavu dostojnog života u zajednici uvelike se smanjuju u trenu kada postanu beskućnici te je osiguravanje kratkotrajnog smještaja presudno za njihovo psiho-fizičko zdravlje i budući život. Time im se omogućuje da žive u dostojnim uvjetima i da uredni i zdravi odlaze na razgovore za posao, da uštede dio novca i da osnaženi samostalno zasnuju život u zajednici. Stručnjaci okupljeni na sastanku razvili su uslugu StanKO koja odgovora na gore navedene potrebe", navodi Ljiljana Ban, voditeljica Centra Kontakt.

Usluga StanKo uz smještaj uključuje i druge usluge poput osobnog mentora ili vršnjačke podrške s ciljem osnaživanja mlade osobe za samostalan život u zajednici.

 

Ključne riječi: mladi, beskućnici, udruga Igra Mjesta: Grad Zagreb
<
Vezane vijesti