voxfeminae.jpgProstor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za program 11. Vox Feminae Festivala. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Jedanaesti po redu Vox Feminae Festival će se održat će se krajem listopada u Zagrebu (25. – 29.10.2017.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.

NATJEČAJ ZA GLAVNI PROGRAM:

Natječaj je otvoren za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, ...) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi do performansa). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge i društvo općenito.

Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše dva rada samostalno, te dva u suradnji ili kolektivu.

Na natječaj se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske, regije i EU.

Preferiraju se radovi nastali od 2016.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.

Prijava mora sadržavati:

  • Ime i prezime umjetnika/ca, kolektiva i/ili organizacije koja se prijavljuje te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela) uz kratku biografiju (odnosno opis dosadašnjeg rada za organizacije i kolektive)
  • Opis predloženog festivalskog sadržaja, način realizacije i budžet (produkcijski troškovi, putni troškovi, honorari, smještaj itd.)
  • Fotografije rada (ako postoje)
  • Godina rada

Sve navedeno potrebno je poslati najkasnije do 30. lipnja 2017. godine na e-mail adresu festival@voxfeminae.net uz naslov “Za programski natječaj VFF-a”. Na istom mejlu možete potražiti dodatna pitanja vezana za natječaj ili se raspitati o sudjelovanju u programu na drugi način (medijsko praćenje, sponzorstvo, ...).

Odabrat će se minimalno jedan rad koji će biti uvršten u program Vox Feminae Festivala u listopadu 2017. a konačan broj odabranih radova ovisit će o festivalskom budžetu na raspolaganju te troškovima prijavljenih radova koji uđu u užu selekciju za festivalski program.

Prilikom izbora prijavljenih radova K-zona primarno će bodovati inovativnost i posebnost predloženog sadržaja, a potom troškovnik i njegovu povezanost s temama kojima se VFF bavi. Radovi koji služe isključivo individualnoj promociji autora/ica i bez konceptualne povezanosti s temama VFF-a ili misijom K-zone neće biti razmatrani.

Naglašavamo kako potičemo različite pristupe festivalskom programu: od stručnih izlaganja, umjetničkih radova i/ili intervencija, interdisciplinarnih i interaktivnih sadržaja, do zabavnog popratnog programa. Ako imate ideju kako VFF učiniti još bogatijim, zabavnijim, sadržajnijim – ovo je natječaj za vas! :)

POZIV ZA FILMSKI PROGRAM

Vox Feminae Festival traži filmove koji istražuju aspekte roda, rodnih uloga i identiteta koji bi bili prikazani u sklopu filmskog segmenta festivala, u listopadu 2017. u Zagrebu. Teme uključuju rodnu ravnopravnost, nestereotipne rodne uloge, odnose, kao feminističke i LGBTIQ teme.

Rok za prijavu: 30.06.2017.

Uvjeti natječaja:

  • VFF prihvaća igrane, dokumentarne, animacije i eksperimentalne filmove i video radove svih dužina i umjetnika/ca svih rodnih identiteta (ženski, muški, transrodni, neodređeni...). Jedini uvjet je da prijavljeni filmovi imaju tematsku, gore opisanu poveznicu.
  • Primaju se filmovi završeni u periodu od 2016. naovamo.
  • Prijave se ispunjavaju isključivo online, putem FilmFreeway sustava, gdje se mogu naći detaljnija pravila i uvjeti poziva. Na Film Freeway profilu dostupne su informacije o filmskom natječaju na engleskom jeziku.
  • Odluke selekcije bit će javljene autori(ca)ma do 15. kolovoza 2015.
  • Sva pitanja možete potražiti na adresi festival@voxfeminae.net, a na istu nam možete javiti i koji biste film voljeli/e vidjeti u ovogodišnjem programu. :)