tolerancija.pngForum za slobodu odgoja je raspisao natječaj kreativnih radova Oboji svijet! namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova iz cijele Republike Hrvatske. Natječaj traje do 26. listopada.

Natječaj Oboji svijet! se provodi osmu godinu zaredom, a cilj ovogodišnjeg natječaja je skrenuti pažnju učenicima, učiteljima, roditeljima i školskim djelatnicima na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te individualnih razlika u svakodnevnom životu, školi i lokalnoj zajednici.

Ove godine će se natječaj Oboji svijet! provoditi istovremeno u četiri europske zemlje, zahvaljujući EU projektu Pokreni promjenu, kojeg Forum za slobodu odgoja provodi u partnerstvu sa organizacijama iz Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Učenici/e mogu prijaviti radove u kategoriji videa, stripa, plakata, priče, pjesme, a radovi koji najbolje obrade temu ovogodišnjeg natječaja će biti nagrađeni na priredbi koju Forum za slobodu odgoja organizira povodom Međunarodnog dana tolerancije. Radovi koje učenici pošalju na natječaj će biti izloženi u knjižnicama u Zagrebu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku.

Više detalja možete pronaći na ovoj poveznici te vas potičemo da pažljivo proučite pravila natječaja.

Informacije o natječaju i projektu Oboji svijet šarenim bojama tolerancije možete pratiti na Facebook stranicama Foruma za slobodu odgoja i Facebook stranici Svi mi koji bojimo svijet tolerancijom.