H-Alter
obrazovanje_demokracija.jpgPredizborno sučeljavanje na temu obrazovanja, bit će održano u četvrtak, 1. rujna 2016., u 13 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

Kako bi u izbornoj kampanji naglasila važnost obrazovanja kao ključne javne politike GOOD inicijativa organizira predizborno sučeljavanje kandidata za buduće ministre/ice obrazovanja političkih stranaka/koalicija u Hrvatskoj pod nazivom:

Obrazovanje u fokusu

- u četvrtak, 1. rujna 2016., u 13 sati, u Velikoj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2, Zagreb).

Nakon što je više od 50.000 ljudi na gradskim trgovima diljem Hrvatske jasno reklo da Hrvatska može bolje u svim aspektima javnih politika, a posebno u području obrazovanja, GOOD inicijativa upozorava kako se glas građana ne smije zanemariti te da je napokon potrebno napraviti ključne reforme u obrazovanju. Stoga, GOOD inicijativa organizira predizbornu debatu koja će biti fokusirana na obrazovanje i obrazovnu reformu te na njoj želimo potaknuti raspravu između kandidata za ministre obrazovanja iz različitih političkih opcija.

Svoje sudjelovanje dosad potvrdili su: Đuro Njavro, Hrvatska demokratska zajednica; Neven Budak, Narodna koalicija; Branimir Bunjac, Živi zid; Dražan Dizdar, koalicija Nema prodaje; Vlatka Vukelić, Domovinska koalicija, Jelena Pavičić Vukičević, koalicija Za premijera te Ivica Puljak, Pametno.

Sučeljavanje će moderirati novinarka Đurđica Klancir, a uvod u debatu napravit će predstavnica GOOD inicijative Emina Bužinkić. Debata će biti prenošena uživo.

Više informacija o predizbornom sučeljavanju Obrazovanje u fokusu može se pronaći na Facebook eventu te na mrežnoj stranici www.goo.hr.