Foto: FacebookFoto: FacebookVjeran Piršić i Igor Miošić, članovi Kluba nezavisnih vijećnika Jadrana, jutros su u Dubrovniku upozorili na šutnju lokalnih SDP-a i HNS-a vezano za eksploataciju nafte u Jadranu, ali i na obmane HDZ-a i Vlahušića oko izgradnje HE Ombla.

"Dok se u Dubrovniku održavaju lokalni izbori, tema od vitalnog značaja - eksploatacija i istraživanje ugljikovodika u Jadranu, koja ugrožava 90 posto prihoda koje Dubrovnik ostvaruje, prolazi nezapaženo", upozorili su jutros iz Kluba nezavisnih vijećnika Jadrana.

Poručili su kako ih ne čudi šutnja lokalne HNS/SDP koalicije jer je, kako kažu, riječ o strankama koje na nacionalnoj razni guraju projekt od kojeg korist mogu imati samo strane naftne kompanije. Dodali su kako je znakovita i šutnja lokalnog HDZ-a za koji smatraju da se ponaša kao da je riječ "o tuđem moru, tuđem turizmu ili ribarstvu i Vladi neke strane i jako udaljene države".

Također su komentirali Milanovićevu najavu referenduma o nafti za koji smatraju da će proći jednako kao i obećanje Andre Vlahušića o organiziranju referenduma o Srđu.

"Kad je u pitanju izgradnja HE Ombla, Vlahušićevo i Frankovićevo ne tom projektu još je jedna obmana i najava novog Dubrovačkog dogovora. Proteklih šest godina Vlahušić i njegova stranka nameću ovaj projekt usprkos suprotnom mišljenju struke, koja upozorava da je riječ o avanturi opasnoj po stanovnike Rijeke dubrovačke. S druge strane, upravo je HDZ-ov direktor HEP-a Leo Begović, u čije je vrijeme započelo izdavanje dozvola i suglasnosti za ovaj projekt, ovih dana iz ladice odbačenih projekata izvadio projekt izgradnje HE Ombla" , zaključili su iz Kluba te još jednom upozorili građane da ne vjeruju HDZ-u i Vlahušiću jer smatraju da će nastaviti gurati štetne projekte i to prema naredbama iz središnjica.

Ključne riječi: nafta, Dubrovnik, HDZ, Andro Vlahušić, HE Ombla
<
Vezane vijesti