M. Rakić/ Foto: HRTM. Rakić/ Foto: HRTMirjana Rakić, dugogodišnja novinarka i urednica na HRT-u, postaje nova predsjednica Vijeća za elektroničke medije

Zdenko Ljevak, dugogodišnji predsjednik Vijeća, od Vlade je zatražio da ga razriješi dužnosti. Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice prihvatila taj prijedlog, te će Ljevak napustiti dužnost do 31. prosinca ove godine, javlja Index.hr.
Vlada je, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, predložila da se novom članicom i predsjednicom Vijeća za elektroničke medije imenuje Mirjana Rakić. Ovo imenovanje još mora potvrditi Sabor.

Mirjana Rakić televizijskim novinarstvom počela se baviti još u 70-im godinama prošlog stoljeća. Postala je poznata kao vanjskopolitička reporterka koja je obišla čitav svijet i intervjuirala mnoge utjecajne svjetske lidere. Zadnjih godina gledateljima je bila najpoznatija kao voditeljica i urednica vanjskopolitičkog magazina Reporteri. Pred kraj televizijske karijere, za kratkog mandata Domagoja Novokmeta na čelu HRT-a, bila je i v.d. ravnateljica HTV-a.

<
Vezane vijesti