"Umjesto da iz Ministarstva zaštite okoliša javnosti odgovore na javno postavljena pitanja, glasnogovornica se u zahtjevu za demantijem Nove TV služi grubim pokušajima osobne diskreditacije višestruko nagrađivane novinarke Danke Derifaj", upozorava "Hrvatsko novinarsko društvo"

Hrvatsko novinarsko društvo i Zbor istraživačkih novinara pri HND-u osuđuju pritiske iz Ministarstva zaštite i okoliša na novinarku Danku Derifaj nakon objave priloga pod naslovom "Svi poslovi roditelja ministra Zmajlovića" u emisiji Nove TV Provjereno 14. ožujka.

"Javnost ima pravo znati da tvrtka ministrovog oca radi s vatrogasnom zajednicom Jastrebarsko i da je tvrtka ministrove majke dobila posao da radi s tom istom vatrogasnom zajednicom, koja se financira iz gradskog proračuna a da je gradonačelnik Jastrebarskog kum ministra Mihaela Zmajlovića. Ništa od toga nije zakonski zabranjeno ali zbog mogućeg sukoba interesa svakako opravdano izaziva interes novinara i javnosti.

Umjesto da iz Ministarstva javnosti odgovore na javno postavljena pitanja, glasnogovornica Dijana Sušac služi se u svome zahtjevu za demantijem Nove TV grubim pokušajima osobne diskreditacije višestruko nagrađivane novinarke Danke Derifaj", upozoravaju iz HND-a.

HND i Zbor istraživačkih novinara, kojeg je članica kolegica Derifaj, upozoravaju na sve češće pritiske na kolegice i kolege koji se bave istraživačkim novinarstvom, a koje se u nedostatku argumenata pokušava ušutkati neprimjerenim pritiscima.

Ključne riječi: hnd
<
Vezane vijesti