miss.jpgKao uvertira u sutrašnje finale izbora Miss Hrvatske uvedena je nova kategorija natjecanja - Miss neučinkovitosti, javlja nepoznati autor te dodaje kako je Odbor za izbor Miss tom je prilikom bez imalo dvojbi titulu odlučio dodijeliti Božici Pravde.

U jeku oduševljenja novookrunjenoj misici sinoć je podignut i spomenik ispred Ministarstva pravosuđa u Vukovarskoj 49, u Zagrebu.

"Nakon teškog  djetinjstva i odrastanja u pogrešnom uvjerenju kako bi pravda trebala biti nepristrana, neovisna i dostižna, pod svoje su je uzeli HDZ i SDP i izveli na pravi put. Požrtvovni mentori ujedno su bili najveća podrška Božici tijekom natjecanja na kojem su se dugogodišnji trud i odricanje napokon isplatili", ističe nepoznati autor te nastavlja kako u prilog uvjerljivoj pobjedi proglašene misice idu i mnogi statistički pokazatelji. 

Tako joj za rješavanje sporova treba u prosjeku 386 dana, što je svrstava na šesto mjesto odostraga među kolegicama u EU. Vrhunsko treće mjesto odostraga drži u kategoriji (ne)ovisnosti, a visoko mišljenje njenih sunarodnjaka o njoj potvrđuje i više od 11 tisuća tužbi na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

"O njenoj pristupačnosti i otvorenosti govori podatak da je sugrađani zadnjih desetak godina ocjenjuju čistom četvorkom prema Globalnom korupcijskom barometru Transparency Internationala. Razdragana misica na kraju je zahvalila svima, osobito svojim mentorima što su vjerovali u nju i obećala da će nastaviti naporno raditi za pravdu i mir u Hrvatskoj", zaključuje autor. 

miss1.jpg
Ključne riječi: ministarstvo pravosuđa
< >
Vezane vijesti