tiramola13_1250x650.jpgUdruga Splitski portal raspisala je natječaj za trinaestu "Splitsku.tiramolu", tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 8. prosinca.

Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložit će se u prostoru Galerije fotografije Fotokluba Split od 14. do 30. prosinca, a postav će uz predstavnika organizatora i Fotokluba Split birati Đordana Barbarić, predsjednica MoSt-a, udruge koja ove godine slavi 20. rođendan.

Splitska.tiramola i ovog puta ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na humanitarnom buvljaku A di si ti? udruge MoSt, ispred HNK 15. prosinca, u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine sugrađana.

Mladi kreativci, zavirite u svoje foldere i memorijske kartice i do 8. prosinca pošaljite svoje radove, pa makar imali i samo jedan moment zabilježen fotoaparatom, a za kojeg vjerujete da je nešto vrijedno pokazivanja javnosti.

Prije slanja provjerite pravila Splitske.tiramole:

- prijavljene fotografije ISKLJUČIVO su snimljene  u Splitu, i nisu starije od dvije godine (pritom ne tražimo klasične razglednice, već zanimljive momente, portrete, detalje, događaje koji su obilježili godinu...).
- fotografije trebaju biti u JPEG formatu, 45 cm (300 dpi) po dužoj stranici
- fotografije imenovati na sljedeći način: prva dva slova imena i prezimena i naziv fotografije (npr.:  Ivan Matić – Zalazak sunca – > Iv-Ma – Zalazak sunca)
- može se poslati najviše pet fotografija (isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka, Jumbo mail ili Wetransfer link)
- natječaj je namijenjen mladima (30. rođendan navršavaš najkasnije 31.12.2018. godine)
- u mailu pošalji i svoje podatke (ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)
- odgovoriti na pitanje: pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju u sklopu humanitarog buvljaka A di si ti?: DA ili NE?
- pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima na e-mail adresu: tiramola@split.com.hr do 8.12. u 23:59.