H-Alter
sia_cover.pngACT Grupa je u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER javnosti predstavila program Social Impact Award Hrvatska i otvorila prijave za sudjelovanje. Tijekom 2019. godine programom će biti obuhvaćeno najmanje 150 studenata/ica i mladih koji žele razviti svoje poslovne ideje. Prijave su otvorene do 1. svibnja.

Social Impact Award program pokrenut je 2009. godine od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Zakladom Erste i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u svijetu. Program se danas provodi u više od 20 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od osam tisuća studenata i mladih godišnje.

Ovaj strukturirani godišnji program omogućit će mladim timovima  pred-inkubaciju (razvoj poslovnih ideja) i inkubaciju (razvoj i  testiranje poslovnih modela), a najbolji među njima osvojit će i bespovratna sredstva za početak poslovanja te sudjelovanje na SIA  Summitu u Kijevu.

Za sudjelovanje u programu mogu se prijaviti studenti i mladi između 14 i 30 godina starosti, a prijave za nove poslovne ideje koje rješavaju društvene ili ekološke probleme otvorene su do 1. svibnja 2019. putem platforme ovdje.