provedba_gcor_egso_odraz.jpgČlanovi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) iz Hrvatske pozivaju na panel raspravu s predstavnicima lista registriranih za izbore za Europski parlament - tema: provedba Globalnih ciljeva održivog razvoja u EU-u - 13. svibnja, 10 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49/II, Zagreb.

U duhu zajedničke deklaracije predsjednika Europskog parlamenta Tajanija i predsjednika EGSO-a Jahiera, od 5. prosinca 2018., hrvatski članovi EGSO-a organiziraju događanje u Hrvatskoj povodom europskih izbora. EGSO kao jedinstveno savjetodavno tijelo institucija EU-a, koje predstavlja organizirano civilno društvo na svim područjima građanskog, gospodarskog i društvenog života, bavi se i promišlja o budućnosti Europe.

Ovom prilikom želimo se fokusirati na 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja UN-a i čuti od kandidata za Europski parlament stavove o načinu uključivanja tih ciljeva u europske javne politike te njihovog provođenja, za što su zaduženi svi sektori na različitim razinama, unutar EU-a i u državama članicama. Također, želimo se osvrnuti i na Komisijin dokument za razmatranje 'Prema održivoj Europi do 2030.' iz siječnja 2019.Program će se odviti u formatu moderiranog panela, podijeljenog u četiri teme: gospodarstvo, ljudski kapital i društvo, okoliš i dobra vladavina.

Očekivano trajanje je dva sata, nakon čega planiramo neformalno druženje uz piće.

PRIJAVA
Za sudjelovanje se prijavite do 9. svibnja 2019. putem sljedeće poveznice http://tiny.cc/uls45y .

* Program rada pogledajte OVDJE.