Foto: Pravda.rsFoto: Pravda.rsRuska agencija za nadzor informacijskih tehnologija i komunikacija zabranila je upotrebu "prostih" riječi i psovki u tiskanim i online medijima

Novinari u urednici u medijskim kućama u Rusiji ubuduće će morati dobro paziti što i kako pišu. Tamošnja je naime agencija za nadzor informacijskih tehnologija i komunikacija zabranila upotrebu "prostih" riječi i psovki u tiskanim i online medijima, piše Russia Today.

Riječi koje su dospjele na crnu listu odnose se na opscene termine za muške i ženske genitalije, opscene termini za spolni odnos i opscene termine za ženu "lakog morala" te sve izvedenice navedenih termina.

Svaka ostala eksplicitna riječ bit će dozvoljena isključivo ako je sadržaj označen samo za osobe starije od 16 godina. Što se tiče radija i televizije, prljave priče bit će "oproštene" tek u programu koji se emitira iza 21 sat.

Uočeni prijestup najprije će značiti upozorenje za medijsku kuću, a ako ista ponovi prekršaj u roku od 12 mjeseci mogla bi zaraditi sudsku tužbu i na koncu izgubiti koncesiju. Prema istraživanju aencije Mediologiya age provedenom od srpnja 2011. do srpnja 2013. godine u masovnim medijima u Rusiji uočene su 1133 proste riječi, odnosno tri riječi dnevno.

Ključne riječi: Rusija
<
Vezane vijesti